Jättikokoisilla valoteoksilla suuren suosion saavuttanut taiteilijaryhmä rakentaa laajan valokokonaisuuden nyt Espooseen

Aiheeseen liittyvää

Emotion visa: Sieltä täältä

Sekalaisia musiikkiaiheisia kysymyksiä sieltä ja täältä. Kokeile alta miten...

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Rami Helin – The Lonesome Death of George Mallory

Menehtyneestä vuorikiipeilijästä kertova Rami Helinin debyyttisingle äänitettiin keskellä luonnonkatastrofia...

Silja Aalto ja Laura Malmivaara esittävät Paavo Ruotsalaisen vaimoja Viimeiset kiusaukset -oopperassa

Viimeiset kiusaukset -ooppera esitetään Tampere-talossa ja Olavinlinnassa vuonna 2025. Teoksen ohjaa Mikko Kouki ja musiikista vastaa Ville Matvejeff.

Leon Volca – Do They Think I Am a Goblin Shark? (Blueye Musica 2024)

Mystinen artisti Leon Volca tuuttaa levyllisen IDM/elektro/chiptune-musiikkia Asan levymerkillä Blueye Musica. Ei herkästi provosoituville kuulijoille, genren tuntijoille takuulla kiinnostavaa materiaalia.

Jaa somessa

Espoon keskukseen rakentuu 17.12.2022 – 6.1.2023 väliseksi ajaksi Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden huipennukseksi näyttävä, puiston laajuinen valoteos.

Kolmen viikon ajan esillä oleva valokokonaisuus ilahduttaa alueen ulkoilijoita, mutta teoksen taianomaisuus kannattaa tulla kokemaan myös kauempaa.

Espoo
Rainbow River on taiteilijaryhmä Flowers of Lifen suunnittelema valotaidekokonaisuus.

Kansainvälistä ja kansallista mainetta niittänyt taiteilijaryhmä Flowers of Life toteuttaa Espooseen suurikokoisen ja mielikuvitusta kutkuttavan valotaideteoksen Rainbow River. Teos elävöittää Espoon keskusta kokoamalla yhteen kaikenikäisiä valotaiteen ystäviä.

Rainbow River on esillä ympäri vuorokauden 17.12.2022 – 6.1.2023, mutta teos on tarkoitettu pimeän aikaan koettavaksi joko aamulla tai illalla sen näkyessä silloin parhaiten. Aamuinen aukiolo mahdollistaa lapsiryhmien vierailut esimerkiksi päiväkodeista ja kouluista.

Maineikas taiteilijaryhmä on suunnitellut isotöisen teoksen juuri Espoon keskukseen
Espoon kaupungin tuottama teos on suunniteltu juuri Espoon keskuksen Kirkkopuistoon inspiroituen sen tunnelmasta sekä sen ominaisista elementeistä, kuten maaston laaksomaisesta muodosta, puustosta ja alueen läpi virtaavasta Espoonjoesta.

UV-valotekniikkaa ja tekstiilimateriaalia yhdistävän teoksen kiinnostavuutta lisää sen rakentuminen eri tasoihin aina puiden oksista maatasoon, jolloin yleisö pääsee tarkastelemaan sitä eri kulmista.  Flowers of Life on suomalainen, UV-valotaiteeseen erikoistunut taideryhmä, jonka kolmiulotteiset visuaaliset elementit ovat ihastuttaneet yleisöä useissa tapahtumissa. Ryhmä on vieraillut 24 maassa, kuten Meksikossa FILUX-valofestivaalilla vuonna 2018 ja 2019. Suomessa teoksia on ollut esimerkiksi SLUSH Helsingissä, Linnanmäen Valokarnevaaleilla ja LUX Helsingissä. 

Flowers of Lifen pääsuunnittelija Veikko Lappalaisella on 20 vuoden kokemus useista eri taiteen luomisen tekniikoista, ja taiteilijaryhmä on kehitellyt valotaidettaan jo 17 vuoden ajan kangasmaalauksista monimutkaisiin 3D-teoksiin.

Rainbow River on yksi Espoo 50 vuotta kaupunkina -teemavuoden päätapahtumista
Valoteos toteutetaan Espoo 50 vuotta kaupunkina -vuoden loppuhuipennukseksi yhdessä uudenvuoden tapahtuman kanssa. Teemavuosi on sisältänyt lukuisten uusien avausten lisäksi yli 300 tapahtumaa, joihin espoolaiset ovat osallistuneet aktiivisesti.

Lähde Espoon kaupunki

spot_img