Virtuaalinen HomeOpera on esteettömien kulttuurielämysten edelläkävijä

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu järjestää keskiviikkona 18. toukokuuta klo 16-21 ikäihmisille suunnatun elämyksellisen striimi-illan yhteistyössä Vantaan Asolassa sijaitsevan Foibekartanon kanssa.

Foibekartanossa järjestetään keskiviikkona 18. toukokuuta ilahduttava oopperaelämys, kun Kansallisteatterin Koko Karita -esitys heijastetaan kartanon ikääntyneiden asukkaiden iloksi sen Päätalon salin valkokankaalle.

Tapahtumatila koristellaan punaisella matolla, kukka-asetelmilla sekä antiikilla, jotta kokemus olisi mahdollisimman autenttinen. Tarjolla on myös juhlapukuja ja ehostusta niitä kaipaaville. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Tilaisuudessa kartanoyhteisön ikääntyvät asukkaat pääsevät nauttimaan upeasta oopperaelämyksestä, kun Päätalon salin seinälle heijastetaan Karita Mattilan elämästä kertova Koko Karita -oopperaesitys.

Esityksen lähetyksestä vastaa Stage 24-videopalvelu ja se tulee suorana lähetyksenä Suomen Kansallisoopperasta. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan Haaga-Helian ja foibekartanolaisten yhteistyössä järjestämää tapahtumaa.

Tapahtumaan tulee ilmoittautua etukäteen.

Haaga-Helia

Rikas ja autenttinen oopperakokemus

HomeOperaksi kutsutun hankkeen tavoitteena on luoda asukkaille rikas ja autenttinen oopperakokemus, johon saavutaan ystävien kanssa punaista mattoa pitkin. Kokonaiselämys koostuu herkullisista suupaloista, kuplivasta juomasta, kauniisti sommitelluista kukista, juhlavaatteista ja tietenkin huolitelluista lookeista.

Foibekartanon tapahtumassa ovat mukana tapahtumatuottaja Vintage Style Events HKI, floristi PD Floral sekä samppanja-asiantuntija Jukka Sinivirta.

Tunnelman luomisesta vastaa pianisti Tomi Vekki. Illan seremoniamestarina toimii tanssinopettaja Marko Keränen ja tervetuliaispuheen pitää teatteriakin harrastanun Fobeikartanon asukas Hilkka Karvinen.

Koko Karita -oopperaesityksen lisäksi tapahtumassa on myös muita virikkeitä. Kartanoon on pystytetty muun muassa antiikkiesineillä koristeltu kuvausseinä, jota vasten juhlaväki voi poseerata – kenties oopperaystävänsä tai ehkä jopa itse Keräsen kanssa.

Asukkaat ovat olleet suunnittelusta innoissaan

HomeOpera-hankkeen projektipäällikkönä toimivan Haaga-Helia ammattikorkeakoulun lehtori Aarni Tuomen mukaan oopperailtaa on suunniteltu kevään mittaan viidessä eri työpajassa. Työpajoihin on osallistunut niin asukkaita kuin yrityksiäkin.

Tuomi kertoo asukkaiden olleen suunnittelusta innoissaan, ja todella panostaneen äänentoistoon ja kuvanlaatuun.

”Asukkaat ovat olleet mukana testauksessa etsimässä optimaalista äänenvoimakkuutta ja maistelemassa catering-tarjoiluja. Osa asukkaista on osallistunut somistuspajoihin, ja yleisiin tiloihin onkin luvassa silkkikukkaloistoa. Tuntuu hyvälle, kun voi järjestää oopperaelämyksen asukkaiden kotona,”

hän kertoo.

Lähde Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

spot_img