Runoluurin linjat aukeavat jälleen ikäihmisille

Aiheeseen liittyvää

Jouni Tossavaisen valokuvarunoja esillä Turun näyttelyssä

Turun Kirjan talossa esitellään Jouni Tossavaisen uusia valokuvarunoja huhtikuussa.

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Luovan välittämisen yhteisö Siskot ja Simot järjestää Runoluuri-tempauksen, joka tuo kevätiloa ja virkistystä ikäihmisille puhelimen välityksellä. 

Tempauksessa vapaaehtoinen runopuhelun soittaja kohtaa ikäihmisen vuorovaikutuksessa runon äärellä. Puhelimessa lausuttu runo on tapa osoittaa välittämistä ikäihmisille aikana, jolloin mahdollisuudet kasvokkaisiin kohtaamisiin ovat rajatut.

”Maksuttoman runohetken voi tilata itselleen ikäihminen, joka kaipaa arkeensa ripauksen runoutta. Runotuokion voi tilata myös omalle ikääntyneelle vanhemmalle, isovanhemmalle, ystävälle tai läheiselle päivän piristykseksi. Runopuhelu on myös mitä mainioin äitienpäivälahja ikääntyneelle äidille,”

kertoo toiminnanjohtaja Eero Väisänen.
Runoluuri

Vapaaehtoiseksi runopuhelun soittajaksi voi ilmoittautua kuka tahansa aiheesta kiinnostunut, eikä vapaaehtoinen tarvitse erityisiä runonlausuntataitoja. Vapaaehtoiset ohjeistetaan tehtävään ja heidän käytössään on Siskojen ja Simojen sekä asiantuntijoiden koostama runopankki, johon vapaaehtoinen saa pääsyn ilmoittautumisen jälkeen.

Vapaaehtoiset voivat ilmoittautua 4.4.–21.4. keikkakalenterin kautta osoitteessa siskotjasimot.fi/keikkakalenteri. Tarkemmat tiedot ilmoittautumisesta löytyvät Siskojen ja Simojen verkkosivuilta: siskotjasimot.fi/runoluuri. Ilmoittautumisen jälkeen vapaaehtoisille toimitetaan ohjeet Runoluurissa toimimisesta. 

Maksuttoman runopuhelun voi tilata itselleen tai ikääntyneelle läheiselle numerosta
09 3152 4400. Tilauksia voi soittaa 25.4.–18.5. ma–to klo 9–14. Ennen runopuhelun tilaamista on syytä varmistaa, että ikäihminen, jolle runopuhelu tilataan, on tietoinen puhelusta. Runon voi tilata seuraavista teemoista: ilo ja onni, isänmaa, luonto, perhe ja koti tai rakkaus ja ystävyys. Puhelinsoitolle voi toivoa myös sopivaa ajankohtaa. 

Viime vuonna Runoluurin kautta soitettiin lähes 300 tunnelmallista runopuhelua ympäri Suomen. Puhelut tuottivat iloa niin ikääntyneille kuin vapaaehtoisillekin: ne liikuttivat, piristivät ja herättivät hersyviä keskusteluja. 

Runoluuri tuo iloa kevääseen ja tarjoaa mieltä lämmittävän kohtaamisen luurin molemmissa päissä.

Lähde Runoluuri

spot_img