Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2021 -palkinto Entäs nyt Maunula -työryhmälle

Aiheeseen liittyvää

Gruth – Scenes From (Temporize 2024)

Gruthin uusin drone-albumi on jaettu napakasti kahteen osioon Act I: Unwanted Effects ja Act II: The Night of the Iguana. Äänikollaasit ovat artistille tuttuun tapaan n. 22 minuuttisia sinemaattisia epookkeja. Levyn julkaisijana toimii sisilialainen levymerkki Temporize.

Viikon Kovin Biisi: VKB 27/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä ilmestyvältä EP:lta

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi toisen singlen syksyllä...

Atomic Berries uudelleenlämmittää vuodentakaista eurojyystöään

Taas on se hetki, kun Atomic Berries -yhtye julkaisee uutta musiikkia. Nyt oma lehmä ojassa tai ainakin hyvin voideltuna, juuri silmäilemäsi artikkeli kertoo, mistä...

Elämäni keikka: Provinssirock 2011, System of a Down (Ilkka Heikkinen)

Jos pitäisi nimetä yksi tietty keikka, joka on jäänyt elähdyttävästi mieleen, ei allekirjoittaneen tarvitsisi miettiä pitkään.

Jaa somessa

Tällä kertaa jaettiin yksi kunniamaininta ja varsinainen palkinto.

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2021 -palkinto on tänään myönnetty Maunula-Seuran Entäs nyt Maunula -työryhmälle. Palkinnon suuruus on 5 000 euroa. Kulttuuriteko-kunniamaininta jaettiin Popup Kino Helsinki -työryhmälle, joka tuotti vuonna 2021 Kino Gas -elokuvatapahtumasarjan Suvilahdessa.

Helsingin kaupungin Kulttuuriteko 2021 -palkinnot on jaettu. Palkinnon saajasta ja kunniamaininnalla palkittavista päättää vuosittain Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto. 

Kultturiteko 2021
Kuvassa Entäs nyt Maunula? -esityksen näyttelijät Heikki Sorsa, Riitta Kaukonen, Olavi Anttila, Niina Kukkola, Tarmo Sorsa, Jukka Jalkanen, Sami Tuominiemi

5000 euron arvoisen Kulttuuritekopalkinnon sai Maunula-Seuran Entäs nyt Maunula -työryhmä. Työryhmä toteutti yhteisöllisen, merkityksiltään ja vaikutuksiltaan hienon yhteisöteatteriesityksen Maunulan historiasta, nykyisyydestä ja sen asukkaiden elämästä eri vaiheissa.

”Hankkeen valmisteli ja toteutti monimuotoinen teatterin, musiikin ja kulttuurin alan, pääosin paikallisista toimijoista koostuva työryhmä yhdessä asukkaiden ja harrastajien kanssa, ja se esitettiin yhteensä noin 500 asukkaalle Maunula-talossa. Tämä oli upea suoritus keskellä vaikeita rajoituksia”,

toteaa kulttuuri- ja kirjastojaoston puheenjohtaja Sirpa Asko-Seljavaara.

Vuoden 2021 kulttuuritekojen kunniamaininnan sai Popup Kino Helsinki -työryhmän tuottama Kino Gas -elokuvatapahtumasarja Suvilahdessa. Syksyn 2021 pimeinä iltoina ja öinä Suvilahden teräksinen kaasukello muuttui moni-ilmeiseksi tapahtumapaikaksi ja ulkona elokuvia esittäväksi elokuvateatteriksi palveluineen. Kino Gas -teatteri keräsi kaikkiaan 14 näytökseen yhteensä yli 2 000 katsojaa.

Palkinto ja kunniamaininnat luovutettiin palkittaville kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan virtuaalisessa palkitsemistilaisuudessa 27.1.2021.   

Mikä Kulttuuritekopalkinto?

Helsingin kaupungin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan kulttuuri- ja kirjastojaosto myöntää vuosittain kulttuuritekopalkinnon merkittävälle ja uudenlaiselle kulttuuriteolle tai -hankkeelle, jonka vaikutukset kohdistuvat Helsinkiin tai helsinkiläisiin. Kulttuuriteko muuttaa tai haastaa olemassa olevaa kaupunkitilaa tai toimintatapaa tai saa näkemään asiat uudella tavalla. Suuri tai pieni kulttuuriteko osoittaa rohkeutta luoda jotain uutta ja erilaista.

Kaupunki on myöntänyt kulttuuritekopalkintoja vuodesta 2009 lähtien. Tiedot aiempina vuosina palkituista löydät täältä.

Lähde Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

spot_img