Hiljaisuudessa -valokuvanäyttely avautuu Helsingin observatoriolla 20.1.2022

Aiheeseen liittyvää

Tietokirja kertoo herkullisia tarinoita huijauksista ja bluffeista

Turhamaisuus ja oman edun tavoittelu houkuttelevat huijauksiin, mutta joskus hämäyksillä pelastetaan jopa ihmishenkiä. Hyvää tarkoittavakin voi joutua petoskierteen pyörteisiin.

Minerva Kustannus: Muotiluomuksia natseille

Lucy Adlingtonin kirja Auschwitzin ompelijattaret kertoo vaikuttavan tositarinan naisista, jotka ompelivat natseille viimeisen muodin mukaisia asuja säästyäkseen kuolemalta.

Antti Auvisesta Teoston hallituksen uusi puheenjohtaja

Teoston hallituksen uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti säveltäjä Antti Auvinen.

Linnanniemestä tulee Turun ensimmäinen taidekaupunginosa

Taideohjelman laatii julkiseen taiteeseen ja rakennetun ympäristön taidekoordinaatioon erikoistunut konsulttiyhtiö Frei Zimmer.

Jaa somessa

Yövalokuvaaja Tero Marinin valokuvia ja videoinstallaatioita on esillä Helsingin observatoriolla 20.1.-30.4.2022.

Tule katsomaan tähtitaivasta Islannin karussa yömaisemassa tai valaisevia yöpilviä suomalaisen järvimaiseman yllä. Miltä talvinen merenranta näyttää jäiseltä autiomaalta kuvattuna? Koe meren aaltojen liikkeen ja äänen rentouttava vaikutus yön pimeydessä.

Hiljaisuudessa-valokuvanäyttely

Helsingin observatorion näyttely sisältää 23 valokuvateosta ja kaksi videoinstallaatiota. Teokset levittäytyvät Meridiaanisaliin sekä Aurinkokunta- ja Tähtisaleihin. Valokuvanäyttelyn teokset ovat pääasiassa hämärän- ja pimeän aikana kuvattuja maisemavalokuvia, joissa yöllinen taivas paljastaa näkymiä avaruuden eri ulottuvuuksiin. Näyttelyssä esillä olevat teokset on kuvattu vuosien 2018-2022 välisenä aikana.

Porvoolainen Tero Marin käsittelee valokuvissaan kokemuksellista hiljaisuutta ja hän on pitänyt useita hiljaisuus-teemaisia valokuvanäyttelyitä viimeisen seitsemän vuoden aikana. Hänen valokuviaan on julkaistu mm. Tähdet ja avaruus -lehdessä ja hänet valittiin Kamera-lehden kuukauden valokuvaajaksi keväällä 2021. Marin työskentelee digitaalisen muotoilun lehtorina Metropolia-ammattikorkeakoulussa. Hiljaisuudessa -näyttely on Marinin taiteen tohtorin väitöskirjatyöhön liittyvä taiteellinen produktio.

Helsingin observatorio, Kopernikuksentie 1, 00130 Helsinki.

Avoinna: to 12 ̶ 20, pe-la 12 ̶ 16.

Pääsymaksut 8/6/4 e. Museokortilla maksutta.

Lähde Helsingin yliopisto

spot_img