Lapin yliopiston tilojen taidekokoelmia esittelevä taidekävely avautuu

Aiheeseen liittyvää

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Runouden taikaa Kulttuurikeskus PiiPoon Runo-olohuoneessa

Kulttuurikeskus PiiPoossa juhlitaan Kirsi Kunnaksen juhlavuotta interaktiivisella Runo-olohuone-näyttelyllä.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Opi saksofonin saloja – Arto Moisalan uusi opas puupuhaltimille

Arto Moisalan opas saksofonin soiton opetteluun on julkaistu – teos tarjoaa opit niin aloittelijoille kuin konkareillekin.

KUTSU medialle: Kokeilevaa konkretismia ja Monika Sosnowskaa EMMAssa

EMMA esittelee Kokeileva konkretismi -kokoelmanäyttelyn, jossa konkretismi herää eloon yli viidenkymmenen taiteilijan teoksissa.

Jaa somessa

Taidekävely tuo esiin yliopiston julkisiin tiloihin sijoitetut rikkaat taidekokoelmat

Lapin yliopiston taidekävely avataan tiistaina 22.3. Kampuksella on pysyvästi esillä yli 80 taideteosta: veistoksia, maalauksia, valokuvateoksia ja grafiikkaa 1970-luvulta nykypäivään. Hanke on toteutettu viimeisen kahden vuoden aikana taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden ja henkilökunnan voimin yhteistyössä Kari Huhtamon taidesäätiön sekä Rovaniemen matkailuoppaiden yhdistyksen kanssa.

Taidekävely esittelee 27 teosta, jotka sijoittuvat yliopiston pohjakerroksessa esteettömästi kulkevalle noin 300 metriä pitkälle reitille. Teosten saavutettavuutta on parannettu uusien opasteiden, verkkosivuston sekä näyttelypedagogisen materiaalien avulla, jotka mahdollistavat tutustumisen teoksiin sekä itsenäisesti että osana opastettuja kierroksia ja työpajoja. Taidekävely nostaa esiin myös tilojen pysyvät teokset täydentämään yliopiston taidegallerioiden vaihtuvien näyttelyiden taidetarjontaa ja tekee osaltaan yliopiston kampuksen kiinnostavaksi tutustumiskohteeksi niin rovaniemeläisille kuin matkailijoille. 

Lapin yliopisto

Lapin yliopiston taidekävelyllä kohdataan teoksia neljästä eri kokoelmasta. Kuvanveistäjä, TaT h.c. Kari Huhtamon teokset muodostavat merkittävän osan yliopiston tiloissa olevista julkisista taideteoksista. Kari Huhtamon taidesäätiön omistamat 23 taideteosta on sijoitettu Lapin yliopiston tiloihin 2005 vuodesta lähtien. Toisen merkittävän kokonaisuuden muodostavat noin viisikymmentä teosta Valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta. Lisäksi yliopistolla esitellään myös Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmaan kuuluvia vaihtuvia taideteoksia yhteistyössä Rovaniemen taidemuseon kanssa. Näiden eri kokoelmiin kuuluvien teosten lisäksi yliopiston tiloissa on esillä yliopiston tilaamia ja eri toimijoiden sinne lahjoittamia taideteoksia.

Taidekävely tuo esiin Lapin yliopiston valtakunnallisesti harvinaista asemaa taide- ja tiedeyliopistona. Kokonaisuus esittelee taiteen suhdetta sitä ympäröivään tilaan ja vahvistaa vuoropuhelua yliopiston toiminnan, arkkitehtuurin ja pohjoisen luonnon kanssa. 

Lapin yliopiston taidekävely avautuu ti 22.3.

Kokonaisuuteen kuuluu avajaiset, työpaja ja opastukset (Yliopistonkatu 8, Rovaniemi):

  • Lapin yliopiston taidekävelyn avajaiset, ti 22.3. klo 18–19, Taiteiden tiedekunta, F-talon Agora, Lapin yliopisto 
  • Taidekävelyn avoin mobile-työpaja ti 22.3. klo 15-19, Taiteiden tiedekunta, F-talon Agora, Lapin yliopisto 
  • Taidekävely-opastus,  ti 22.3. klo 17–18, mukaan mahtuu 20 ensimmäistä, lähtö F-talon aulasta, ilmoittautuminen: https://bit.ly/taidekavely
  • Taidekävely-opastus, ke 23.3. klo 16–17, mukaan mahtuu 20 ensimmäistä, lähtö F-talon aulasta, ilmoittautuminen: https://bit.ly/taidekavely

Lisätiedot: www.taidettalapinyliopistolla.fi

Lähde Lapin yliopisto

spot_img