Lapin yliopiston tilojen taidekokoelmia esittelevä taidekävely avautuu

Aiheeseen liittyvää

Emotion Visa: Rumpalit

Jatkumona viime viikon visalle, myös rumpalit saavat nyt osansa....

Tuomas Myllylä – Pakanat (2018)

Vuosi on 916 ja nuori Ari Halikko joutuu elämänsä kovimpaan paikkaan, kun kahden suvun välinen riita eskaloituu. Tämän seurauksena Hyypiät murhaavat hänen perheensä ja talokin poltetaan. Ari on lähellä päästä hengestään myös, mutta Olaf Idänmatkaaja haluaa pojan itselleen palkkiona avustaan tuhotöissä.

THE MEMBERS: The Sound Of The Suburbs/Working Girl (Anglocentric AGC 100066) 7″ 2023

The Members täytti 45 vuotta, vaikka se oikeammin taisi tapahtua jo pari vuotta sitten ja eka levytyskin on vuodelta 1977, mutta koelevythän tästä tulivatkin jo viime vuonna. Niin, vuosien kunniaksi Angloc. julkaisi sinkkuna bändin suurimmat hitit.

Emotion Visa: Euroviisut

Jollekin seuraava visa on helppo, toiselle hyvin vaikea. Kokeile...

Emotion Visa: Kitaristit

Skenepisteitä taas jaossa. Testaa alta tietämyksesi kitaristeista ja heidän...

Jaa somessa

Taidekävely tuo esiin yliopiston julkisiin tiloihin sijoitetut rikkaat taidekokoelmat

Lapin yliopiston taidekävely avataan tiistaina 22.3. Kampuksella on pysyvästi esillä yli 80 taideteosta: veistoksia, maalauksia, valokuvateoksia ja grafiikkaa 1970-luvulta nykypäivään. Hanke on toteutettu viimeisen kahden vuoden aikana taiteiden tiedekunnan opiskelijoiden ja henkilökunnan voimin yhteistyössä Kari Huhtamon taidesäätiön sekä Rovaniemen matkailuoppaiden yhdistyksen kanssa.

Taidekävely esittelee 27 teosta, jotka sijoittuvat yliopiston pohjakerroksessa esteettömästi kulkevalle noin 300 metriä pitkälle reitille. Teosten saavutettavuutta on parannettu uusien opasteiden, verkkosivuston sekä näyttelypedagogisen materiaalien avulla, jotka mahdollistavat tutustumisen teoksiin sekä itsenäisesti että osana opastettuja kierroksia ja työpajoja. Taidekävely nostaa esiin myös tilojen pysyvät teokset täydentämään yliopiston taidegallerioiden vaihtuvien näyttelyiden taidetarjontaa ja tekee osaltaan yliopiston kampuksen kiinnostavaksi tutustumiskohteeksi niin rovaniemeläisille kuin matkailijoille. 

Lapin yliopisto

Lapin yliopiston taidekävelyllä kohdataan teoksia neljästä eri kokoelmasta. Kuvanveistäjä, TaT h.c. Kari Huhtamon teokset muodostavat merkittävän osan yliopiston tiloissa olevista julkisista taideteoksista. Kari Huhtamon taidesäätiön omistamat 23 taideteosta on sijoitettu Lapin yliopiston tiloihin 2005 vuodesta lähtien. Toisen merkittävän kokonaisuuden muodostavat noin viisikymmentä teosta Valtion taideteostoimikunnan kokoelmasta. Lisäksi yliopistolla esitellään myös Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelmaan kuuluvia vaihtuvia taideteoksia yhteistyössä Rovaniemen taidemuseon kanssa. Näiden eri kokoelmiin kuuluvien teosten lisäksi yliopiston tiloissa on esillä yliopiston tilaamia ja eri toimijoiden sinne lahjoittamia taideteoksia.

Taidekävely tuo esiin Lapin yliopiston valtakunnallisesti harvinaista asemaa taide- ja tiedeyliopistona. Kokonaisuus esittelee taiteen suhdetta sitä ympäröivään tilaan ja vahvistaa vuoropuhelua yliopiston toiminnan, arkkitehtuurin ja pohjoisen luonnon kanssa. 

Lapin yliopiston taidekävely avautuu ti 22.3.

Kokonaisuuteen kuuluu avajaiset, työpaja ja opastukset (Yliopistonkatu 8, Rovaniemi):

  • Lapin yliopiston taidekävelyn avajaiset, ti 22.3. klo 18–19, Taiteiden tiedekunta, F-talon Agora, Lapin yliopisto 
  • Taidekävelyn avoin mobile-työpaja ti 22.3. klo 15-19, Taiteiden tiedekunta, F-talon Agora, Lapin yliopisto 
  • Taidekävely-opastus,  ti 22.3. klo 17–18, mukaan mahtuu 20 ensimmäistä, lähtö F-talon aulasta, ilmoittautuminen: https://bit.ly/taidekavely
  • Taidekävely-opastus, ke 23.3. klo 16–17, mukaan mahtuu 20 ensimmäistä, lähtö F-talon aulasta, ilmoittautuminen: https://bit.ly/taidekavely

Lisätiedot: www.taidettalapinyliopistolla.fi

Lähde Lapin yliopisto

spot_img