Linnateatteri 20 vuotta – teatteri näkyy ensi vuonna isosti ympäri Turkua

Aiheeseen liittyvää

THE VAPORS: Crazy/Together (Hiljaiset Levyt HIKS-088) 7″ 2024

The Vapors koottiin alunperin Englannissa 1978 ja sai suurimman hittinsä vuonna 1980 biisistä Turning Japanese, joka oli listaykkönen Australiassa ja kolmonen Englannissa. Biisi löytyy monelta punkkokoelmalta ja dvd:ltä, vaikkei se todellakaan mitään punkkia ole. Itse pidin enemmän bändin Jam-maisemmista biiseistä kuten Waitin' For The Weekend ja News At Ten.

Emotion visa: PMMP vs Maustetytöt

Tänään kisailussa on Emotion visan historian ensimmäinen kaksintaistelu. Testaa...

Kroonisen kivun kuvaus pysäyttää – Tervetuloa sairaiden valtakuntaan

Hanna Bervoetsin romaani 'Tervetuloa sairaiden valtakuntaan' on samaistuttava kuvaus kroonisesta sairaudesta ja sen tuomista haasteista.

Fyysikon pohdintoja energiahoitojen roolista hyvinvoinnissa

Johanna Blomqvistin kirja Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen kuvaa energiahoitomenetelmien ja kvanttifysiikan yhdistäviä tekijöitä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 06/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Linnateatteri juhlii pyöreitä vuonna 2023. Juhlavuoden aikana katsojat saavat kokea sekä historian havinaa että suunnata katseensa teatterin tulevaisuuteen.

Linnateatterin oma juhlavuoden ohjelmisto käynnistyy Urakkahommia-komedialla 15. helmikuuta, jota saapuvat tähdittämään Linnateatterin kaivattu näyttelijäduo Miska Kaukonen ja Tom Petäjä sekä Emmi Kangas.

Turku

Urakkahommia on elämänmakuinen komedia kahdesta köyhästä muurarista, jotka ajautuvat valmistamaan pikkutuhmaa revyytä kohtalokkain seurauksin. Näytelmän ohjaa ja käsikirjoittaa Petja Lähde.

”Odotamme innolla, miten katsojat ottavat vastaan Miska-Tomppa-duon vuosien tauon jälkeen ja millaisen kokonaisuuden Miska, Tom ja Emmi saavat lavalla aikaan. Urakkahommia ei takuulla jätä ketään kylmäksi”,  

toteaa Linnateatterin taiteellinen johtaja Jussi Vahvaselkä. 

maaliskuuta ensi-iltansa saa Kiveä kännissä -esitys, jossa kansalliskirjailija Aleksis Kiven legendaariset kuvaukset kuningasjuoman tuottamista tunnelmista, lentävistä lauseista sekä haasteellisista vaikutuksista ympäristöön tislataan teatterin näyttämölle. 

Syksyllä suuren suosion saanut Miesflunssa jatkuu tammi-huhtikuussa 2023. Mika Räinä ja Ilari Johansson käsittelevät esityksessä keski-ikäisen miehen sielunelämää, elämänhallinnan menettämistä ja miehen identiteettiä arkiaskareiden keskellä. 

Yhteistyössä Riihimäen teatterin kanssa Linnateatteri tuo huhtikuussa lavalle Kun kiltteys ei riitä -musiikkikomedian. Esitys kertoo liiallisen kiltteyden kipukohdista huumorin keinoin. Lavalla nähdään Sanna Stellan, Minna Koskela ja Maiju-Riina Huttunen. Näytelmän on käsikirjoittanut Tiina Puumalainen ja ohjannut Kimmo Virtanen.

Kevään aikana Linnateatterin näyttämöllä nähdään myös vierailuesityksiä laidasta laitaan. Yhteistyössä Lumoussirkus varietén kanssa huhtikuussa lavalla nähdään jälleen sirkusta, jossa esiintyvät Roni Heimo, Suvi Lahti, Ira Oinonen, Hannu Juntunen ja Jere Virta.

Teatteri Terve Tyttö järjestää vapun alla viikon mittaiset vappuetkot musiikkisketsien siivittämänä. Skumppahumppa-nimeä kantavasta laadukkaasta lavaviihteestä vastaa hulvaton trio Emmi Lovén, Laura Hurme ja Kati Urho.

Myös konsertteja on luvassa kevään mittaan useampia. Tammikuun lopulla Linnateatteriin saapuu Vaasalainen Rock Theatre, joka esittää Genesiksen musiikkia. Upeassa musiikkiteatteriesityksessä on pukuja, naamioita, kaksikaulaisia kitaroita sekä näyttävä valoshow. 

Maaliskuussa on luvassa Jesse Kaikurannan ja Samuli Putron konsertit.

Toukokuussa Tatu ja Patu, elämä ja teot -kiertuenäytelmää esitetään myös omalla kotinäyttämöllä. Turkulaisilla ja lähikuntien päiväkodeilla ja alakouluilla on näin mahdollisuus päästä katsomaan esitystä edullisesti ja helposti Turun keskustassa.

Linnateatteri kaikille tutuksi

Linnateatteri syventää opiskelijayhteistöitä vuoden alusta alkaen. Tavoitteena on tarjota kulttuuria myös opiskelijoille sopivaan hintaan. Opiskelijaedut ovat tarjolla Slice.fi-opiskelijaetupalvelussa.

”Haluamme toivottaa myös opiskelijat tervetulleiksi Linnateatteriin”,

Linnateatterin toimitusjohtaja Markko Heinonen toteaa.

Linnateatteri järjestää avointen ovien päivänä 22. huhtikuuta kirpputorimyyjäiset. Myyjäisissä on tarjolla Linnateatterin vanhaa rekvisiittaa, vaatteita ja kalusteita, minkä lisäksi ihmiset ovat tervetulleita tutustumaan teatterin tiloihin.

Kesäteatteria lapsille ja aikuisille

Kesän 2023 Linnateatteri viettää tuttuun tapaan Ruissalon telakalla kesäteatterin merkeissä. Perjantaina 2. kesäkuuta saa ensi-iltansa Haluatko turkulaiseksi? -satiiri, jonka ohjaa Kalle Lamberg. Luvassa on viime kesän tapaan ajankohtaista huumoria ja hulvattomia hahmoja lavan täydeltä.

Juhlavuoden kunniaksi Linnateatteri tarjoaa myös lapsille kesä-heinäkuussa maksuttomia nukketeatteriesityksiä vaihtuvissa lokaatioissa eri puolilla Turkua. 

Mieletön Linnateatterin historia

Mitä olisi juhlavuosi ilman katsahdusta menneeseen? Syksyllä 2023 Linnateatteri julkaisee Mieletön Linnateatterin historia -kirjan, johon on koottu Linnateatterin värikäs historia muuttujineen 20 vuoden ajalta. Visuaalinen ja kerronnaltaan mielenkiintoinen teos kuljettaa lukijansa läpi vuosikymmenten kooten kansiin teatterin toiminnassa mukana olleiden tarinoita Linnateatterin ensi vuosikymmeniltä.

Heinonen toivoo, että tulevan vuoden aikana Linnateatteri tulisi yhä useammalle turkulaiselle tutuksi.

”Juhlavuoden aikana tulemme näkymään isosti ja monipuolisesti Turun katukuvassa. Haluamme tarjota laadukasta teatteria ja vastata tarjonnallamme asiakaspalautteisiin”,

kertoo Heinonen.

Linnateatterin kotinäyttämö sijaitsee aivan Turun sydämessä Humalistonkadulla entisen elokuvateatteri Dominon tiloissa. Muiden parikymppisten tapaan Linnateatteri luovii maailmassa ihmetellen elämää välillä historian ja välillä nykyhetken tapahtumien ja ilmiöiden kautta.

Syksyn juhlaohjelmisto julkaistaan myöhemmin keväällä.

Lähde Linnateatteri

spot_img