Senaatti-kiinteistöt on löytänyt Kulttuuritalolle uuden omistajan

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Jaa somessa

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin Kulttuurihub Oy ovat allekirjoittaneet 28.3.2022 osakekaupan Helsingissä osoitteessa Sturenkatu 2-4 sijaitsevasta Kulttuuritalosta ja siihen liittyvästä entisestä kotitalousopettajaopistosta. Kauppahinta oli 11 450 000 €.

Myytyyn kokonaisuuteen kuuluu Kulttuuritalo, joka tunnetaan legendaarisena ja monipuolisena konsertti- ja kongressitilana. Lisäksi kohteeseen kuuluu Kulttuuritalon toimistosiipi ja kotitalousopettajaopiston rakennus, jotka ovat pääosin toimistotilaa sekä näiden väliin rakennettuja maanalaisia arkistotiloja. Molemmat tilat on rakennushistoriallisesti suojeltu.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme Kulttuuritalolle ostajan, jolla on kyky, into ja resurssit tällaisen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan sekä tapahtumatoiminnallisesti merkittävän kohteen omistamiseen ja kehittämiseen. Uuden omistajan myötä Kulttuuritalo on varmasti täynnä elämää ja tapahtumia myös jatkossa,”

sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius.

Helsingin Kulttuurihub Oy on perustettu palvelemaan Kulttuuritalo-hanketta ja varmistamaan, että Kulttuuritalolla tuotetaan jatkossakin tapahtumia ja kohtaamisia, joilla on merkitystä.

”Kulttuurikohtaamiset luovat hyvinvointia, hyviä yhteyksiä ja yhteisöllisyyttä, ja tavoitteemme on mahdollistaa ne tässä upeassa ympäristössä toimintaa ja tiloja kehittäen ja samalla historialliset arvot säilyttäen. Tilaisuuden järjestäminen Kulttuuritalolla lisää sen houkuttavuutta. Meille Kulttuurihubilla on tärkeää saada vaikuttaa siihen, että Kulttuuritalon arvo ja ainutlaatuinen henki säilyvät ja tapahtumatarjonta on ajankohtainen ja kiinnostava”,

kertoo Helsingin Kulttuurihub Oy:n toimitusjohtaja Patrik Sarajuuri.
Kulttuuritalo

Kulttuuritalolla on merkittävä rooli Helsingin ja pääkaupunkiseudun kulttuurihistoriassa, nykypäivässä ja tulevaisuudessa.

”Kulttuuritalolla ja siihen liittyvällä kotitalousopettajaopistolla on uskomattomia tarinoita kerrottavanaan”,

sanoo Sarajuuri.

Kotitalousopettajaoppilaitoksessa nykyisin toimivan Museoviraston hän kokee olevan juuri oikea toimija tiloihin.

”Meille ihmisille arvokkaiden rakennusperintöjen suojelijana Museovirasto tekee tärkeää työtä. Kulttuurihub saa upealla tavalla yhdistää menneen ja nykyisen tarjoamalla tilat Museovirastolle ja Kulttuuritalolle. Tällä hetkellä Museoviraston sopimus on voimassa 2025 syksyyn saakka ja olemme mielellämme jatkamassa yhteistyötä”,

Sarajuuri täydentää.

Lähde Senaatti-kiinteistöt

spot_img