Senaatti-kiinteistöt on löytänyt Kulttuuritalolle uuden omistajan

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Senaatti-kiinteistöt ja Helsingin Kulttuurihub Oy ovat allekirjoittaneet 28.3.2022 osakekaupan Helsingissä osoitteessa Sturenkatu 2-4 sijaitsevasta Kulttuuritalosta ja siihen liittyvästä entisestä kotitalousopettajaopistosta. Kauppahinta oli 11 450 000 €.

Myytyyn kokonaisuuteen kuuluu Kulttuuritalo, joka tunnetaan legendaarisena ja monipuolisena konsertti- ja kongressitilana. Lisäksi kohteeseen kuuluu Kulttuuritalon toimistosiipi ja kotitalousopettajaopiston rakennus, jotka ovat pääosin toimistotilaa sekä näiden väliin rakennettuja maanalaisia arkistotiloja. Molemmat tilat on rakennushistoriallisesti suojeltu.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että löysimme Kulttuuritalolle ostajan, jolla on kyky, into ja resurssit tällaisen kulttuurihistoriallisesti arvokkaan sekä tapahtumatoiminnallisesti merkittävän kohteen omistamiseen ja kehittämiseen. Uuden omistajan myötä Kulttuuritalo on varmasti täynnä elämää ja tapahtumia myös jatkossa,”

sanoo kohteen myynnistä vastannut Senaatin kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius.

Helsingin Kulttuurihub Oy on perustettu palvelemaan Kulttuuritalo-hanketta ja varmistamaan, että Kulttuuritalolla tuotetaan jatkossakin tapahtumia ja kohtaamisia, joilla on merkitystä.

”Kulttuurikohtaamiset luovat hyvinvointia, hyviä yhteyksiä ja yhteisöllisyyttä, ja tavoitteemme on mahdollistaa ne tässä upeassa ympäristössä toimintaa ja tiloja kehittäen ja samalla historialliset arvot säilyttäen. Tilaisuuden järjestäminen Kulttuuritalolla lisää sen houkuttavuutta. Meille Kulttuurihubilla on tärkeää saada vaikuttaa siihen, että Kulttuuritalon arvo ja ainutlaatuinen henki säilyvät ja tapahtumatarjonta on ajankohtainen ja kiinnostava”,

kertoo Helsingin Kulttuurihub Oy:n toimitusjohtaja Patrik Sarajuuri.
Kulttuuritalo

Kulttuuritalolla on merkittävä rooli Helsingin ja pääkaupunkiseudun kulttuurihistoriassa, nykypäivässä ja tulevaisuudessa.

”Kulttuuritalolla ja siihen liittyvällä kotitalousopettajaopistolla on uskomattomia tarinoita kerrottavanaan”,

sanoo Sarajuuri.

Kotitalousopettajaoppilaitoksessa nykyisin toimivan Museoviraston hän kokee olevan juuri oikea toimija tiloihin.

”Meille ihmisille arvokkaiden rakennusperintöjen suojelijana Museovirasto tekee tärkeää työtä. Kulttuurihub saa upealla tavalla yhdistää menneen ja nykyisen tarjoamalla tilat Museovirastolle ja Kulttuuritalolle. Tällä hetkellä Museoviraston sopimus on voimassa 2025 syksyyn saakka ja olemme mielellämme jatkamassa yhteistyötä”,

Sarajuuri täydentää.

Lähde Senaatti-kiinteistöt

spot_img