Tältä näyttää MTV:n uusi Pöllölaakso

Aiheeseen liittyvää

Wishing Well: Space Invaders

Helsinkiläinen perinteistä heavyä soittava Wishing Well on julkaissut toisen...

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Haastateltavana Rock- ja Hip Hop musiikkia soittava yhtye, Attitude

Tällä kertaa tutustumme Rock- ja Hip Hop musiikkia soittavaan riihimäkeläiseen yhtyeeseen, nimeltä Attitude.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

MTV Oy kertoi syksyllä 2020, että Pöllölaakso muuttaa. Uuteen Pöllölaaksoon on rakenteilla ensiluokkaiset ja elämykselliset tilat, joissa uudet studiot sekä tv- ja lähetystoiminta ovat näkyvästi toiminnan keskiössä.

Kumppaniksi uusia studioita ja tuotantoympäristöjä rakentamaan MTV on valinnut NEP Finland Oy:n. NEP Finland on osa NEP-konsernia – yhtä maailman suurinta tv-alan toimijaa.

”NEP Finland on ollut erinomainen, arvostettu ja tärkeä yhteistyökumppani MTV:n tv-tuotannoissa jo pitkään. Näemme MTV:llä, että sisältöjemme kulutus monipuolistuu myös tulevaisuudessa: tv-kanaviemme rinnalla sisältöjä kulutetaan ajasta ja paikasta riippumatta mtv-palvelussa (mtv.fi, mtv-sovellus). Yhdessä NEPin kanssa haluamme suunnitella ja toteuttaa yhden Euroopan moderneimmista digitaalisen liikkuvan kuvan tuotantokeskuksista – toimintaympäristön, joka palvelee MTV:n tarpeita niin MTV Uutisten, urheiluohjelmien kuin viihdetuotantojenkin tarpeissa”,

kuvaa MTV:n teknologiajohtaja Risto Koivula.

”Tv-tuotantoympäristön suunnittelu ja toteuttaminen alusta alkaen Suomen johtavan kaupallisen tv-yhtiön MTV:n monipuolisiin tarpeisiin on kerrassaan upea mahdollisuus NEP Finlandille – haluamme olla Suomen paras tv-tuotantojen tekninen kumppani, ja tämä yhteistyö tarjoaa meille mahdollisuuden siihen. Odotamme innolla, että pääsemme MTV:n kanssa viemään Suomen tv-tuotannot uudelle tasolle”,

jatkaa NEP Finlandin toimitusjohtaja Marko Viitanen.
MTV:n uudet tilat
Havainnekuva: Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy

Monikäyttöiset puitteet 24/7-sisällöntuotantoon

NEP Finlandin kanssa tehty palvelusopimus sisältää tuotantoympäristöjen suunnittelu- ja toteutustyön lisäksi tuotantoympäristöjen ylläpidon ja niitä operoivan henkilöstön. 

”Tulemme hyödyntämään uudessa Pöllölaaksossa täysimääräisesti IP-pohjaista tuotantoteknologiaa eli teknologiaa, joka mahdollistaa esimerkiksi joustavan siirtymisen 4K-tasoiseen sisällöntuotantoon sekä softapohjaisiin ratkaisuihin tv-tuotannoissa. Lisäksi hyödynnämme energiatehokkaan, suomalaisen Telia Helsinki Data Centerin kapasiteettipalveluita ja Telian nopeita 5G-siirtoyhteyksiä. Suunnittelemme ratkaisut tukemaan yhteistyötä MTV:n ulkoisten tuotantokumppaneiden kanssa. Nämä ovat tärkeitä ja merkittäviä uudistuksia esimerkisi MTV Uutisten jatkuvan päivittäistuotannon näkökulmasta”,

kertoo Koivula tulevista ratkaisuista.

MTV:n tv-kanavien ja mtv-palvelun katsojat hyötyvät uudistuksista

Uuden Pöllölaakson myötä MTV voi tarjota yhä parempia katselukokemuksia ja sisältöjä katsojiensa elämään. Tiloihin on luvassa kolme uutta studiota, jotka tullaan tuotantoympäristöineen ottamaan käyttöön vaiheittain MTV:n muuttaessa uusiin toimitiloihin loppuvuodesta 2022 alkaen.

”Uusi Pöllölaakso tulee toimimaan ikkunana MTV:n tuotantojen maailmaan: vieraillamme on entistä paremmat mahdollisuudet seurata läheltä tuotantojen valmisteluja ja itse lähetyksiä”,

lupaa Koivula.

Katsojat saavat uudistusten myötä nauttia 4K-laatuisista tuotannoista mutta myös esimerkiksi AR-grafiikan hyödyntämisestä ohjelmissa sekä yhä näyttävämmistä, suurista näyttöpinnoista studiotiloissa ja lähetyksissä. Lisäksi tv-alaan pääsee tutustumaan elämyksellisesti paikan päällä.

Lähde MTV Oy

spot_img