Valo taipuu moneen Vaasan taidehallissa 4.12.2021 – 13.3.2022

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Vuoden pimeimpään aikaan Vaasan taidehallissa avautuu näyttely, jonka pääosassa on valo. Valomaalaustaiteen suomalainen pioneeriryhmä Valontaivuttajat esittää laajan kirjon vaihtelevilla tekniikoilla toteutettuja teoksia 4.12.2021-13.3.2022.

Valontaivuttajat on valotaidekollektiivi, joka on keskittynyt valomaalausvalokuvaukseen ja sen jatkuvaan kehittämiseen. Taiteilijaryhmään kuuluu 12 jäsentä, joista suurin osa asuu ja työskentelee Helsingissä.

Suomessa valomaalaustaiteen pioneeriryhmäksi muodostunut Valontaivuttajat on kehittänyt lukuisia ympäri maailmaa levinneitä valomaalaustekniikoita ja tyylisuuntia. Ryhmän ydinosaamista on valomaalaus, minkä lisäksi ryhmän taiteilijat tekevät valoinstallaatioita kuten valoveistoksia ja osallistavia valoteoksia.

Hannu Huhtamon valotaideteos
Hannu Huhtamo: Echoing.

Ryhmä pyrkii myös ajamaan taiteen saavutettavuutta kaikille ja laskemaan kynnystä taiteen tekemiseen ja kokemiseen. Workshopeissa havainnollistetaan yksinkertaisia ja edullisia tapoja päästä alkuun valon tutkimisessa ja taiteen tekemisessä myös kotioloissa.
Laaja kirjo tekniikoita

Valontaivuttajien edustamat valomaalauksen tekniikat vaihtelevat kolmiulotteisia tiloja luovasta valotopografiasta valomaalausskannaukseen ja jopa muovipussin sisältä toteutettavaan maisemaskannaukseen.

Vaasan Taidehallin näyttelyssä on esillä valotaidevalokuvan laaja kirjo perinteisestä valomaalauksesta maisemaskannaukseen ja skannerilla toteutettuihin valomaalausmuotokuviin. Näyttelyssä valotaiteen skaalaa täydennetään El Wire-valokaapelista ja pleksistä toteutetuilla valoveistoksilla, interaktiivisilla video- ja valoteoksilla, sekä projection mapping -projisointiteoksilla.

Kollektiivin jäsenet tunnettuja alallaan

Valontaivuttajat-kollektiivin jäsenet ovat alallaan hyvin tunnettuja ja pitäneet lukuisia näyttelyitä sekä Suomessa että ulkomailla.

Valontaivuttajat taiteilijaryhmään kuuluvat Jukka Laine, Janne Parviainen, Jani Parviainen, Hannu Huhtamo, Juha Forsander, Jenni Granqvist, Jannis Sid, Katerina Dotneboya, Lauri Laurén, Markus Lohikoski, Ville Olaskari ja Olli Lehtinen.

Valontaivuttajat-kollektiivi on aiemmin järjestänyt valotaidenäyttelyitä Sipoon Pesula galleriassa, sekä Helsingin kulttuurikeskus Stoan galleriassa. Näyttelyiden lisäksi Valontaivuttajat-kollektiivin jäsenillä on vuosien kokemus valotaideworkshopien ja valotaidetapahtumien järjestämisestä, mm. Kiasmassa, LUX-Helsingissä, Pietarin Suomi-talossa, Meilahden taidemuseossa ja Linnanmäen Valokarnevaaleilla.

Lähde Vaasan kaupunki – Vasa stad

spot_img