Uutuuskirja eläytyy Villa Gyllenbergin lumoavaan tunnelmaan valokuvin ja tekstein

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana – nyt hän haluaa auttaa muita nuoria välttämään saman kohtalon

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana ja haluaa nyt auttaa muita välttämään saman kohtalon. Hän jakaa tarinansa kirjassa 'Hyvä paha raha' ja tarjoaa konkreettisia neuvoja talouden hallintaan.

Jaa somessa

”Villa Gyllenberg – Koti Kuusisaaressa” on aikamatka keräilijäpariskunta Signe ja Ane Gyllenbergin huvilaan, jossa nykyään toimii tunnelmallinen taide- ja kotimuseo.

Kirja esittelee vuonna 1938 valmistuneen huvilan arkkitehtuuria ja sisustusta sekä Gyllenbergien taidekeräilyä ja antiikkikokoelmaa, johon kuuluu muun muassa hopeaa ja posliinia. Kirja kertoo myös, millaista elämää Gyllenbergit kodissaan viettivät: miten herrasväki ja palveluskunta asuivat, kuinka luonnonkauniin tontin puutarhaa vaalittiin ja millaisia päivälliskutsuja Gyllenbergit järjestivät. Piirtyy kuva perinteisestä säädynmukaisesta kodista ja elämästä, johon ajan muutokset kuitenkin vaikuttivat.

Villa Gyllenberg -kirja

Runsaasti kuvitettu teos välittää Villa Gyllenbergin lumoavan tunnelman, joka syntyy luonnon, taiteen ja antiikkihuonekalujen vuoropuhelusta.

Kirjan kirjoittaja, tutkija Lassi Patokorpi on Raaseporin museon johtaja ja ICOMin Suomen komitean puheenjohtaja. Hän on työskennellyt aiemmin erikoistutkijana Signe ja Ane Gyllenbergin säätiössä. Valokuvaaja Katja Hagelstamin ottamat valokuvat ovat keskeinen osa kirjaa.

Villa Gyllenberg – Koti Kuusisaaressa
Kirjoittaja Lassi Patokorpi, esipuhe Lotta Nylund
176 sivua
Saatavissa painettuna

Helmikuussa avautuva näyttely Ajan hengessä – Kokoelma Ane Gyllenberg tarkastelee Villa Gyllenbergin taidekokoelmaa ja sisustusta osana aikansa tyyli-ihanteita. Näyttely on avoinna Villa Gyllenbergissä 2.2.–10.4.2022.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Parvs

spot_img