COLORICONS-näyttely Turussa Amiraalistonkadulla lokakuussa

Aiheeseen liittyvää

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Jaa somessa

COLORICONS nimellä kulkeva taidenäyttely täyttää Amiraalistonkadun vanhan raitiovaunuhallin lokakuussa neljän, neljällä eri vuosikymmenellä syntyneen taiteilijan huikean värikylläisillä teoksilla. Näyttely on esillä ajalla 4.-29.10.2023 ja avajaiset ovat keskiviikkona 4.10. klo 17-19.

Taiteilijoista kolme on turkulaisia:

Toni Hautamäki (s. 1977) työskentelee käsitteellisen ilmaisun keinoin käyttäen väriopillisia sommitelmia ja tarkkarajaista maalaustapaa töissään, joissa erilaiset kirjainyhdistelmät välittävät merkityksiä ja luovat keskinäistä vuoropuhelua.

Saija Hairo (s. 1963) havainnoi akryylimaalauksissaan luontoa, kuviteltuja ja todenmukaisia kukintoja, kiehtovia muotoja ja kukoistuksen elinvoimaa.

Heli Virtanen (s. 1949) on kollaasitaiteilija, jonka naivistishenkiset, luonnosmaiset teokset pursuavat tarinoita ja taiteilijan ehtymätöntä, vimmaista luomisen tarvetta.

Näyttelyn neljäs taiteilija on Tukholmassa asuva maailmankansalainen, Suomessa syntynyt Nanni Pilhjärta (s.1959), jonka monikerroksisten ja materiaaleiltaan rikkaiden kollaasitöiden keskiössä on miltei poikkeuksetta voimakas naishahmo.

Näyttelykuukauden aikana järjestetään taiteilijatapaamiset ja Nanni Pilhjärtan työpaja seuraavasti:

  • Nanni Pilhjärtan työpaja keskiviikkona 11.10. klo 17-20 (50e sis. materiaalit ja kahvitarjoilun)
  • Saija Hairon tapaaminen sunnuntaina 15.10. klo 13-15
  • Heli Virtasen tapaaminen lauantaina 21.10. klo 12-16
  • Toni Hautamäen tapaaminen sunnuntaina 22.10. klo 12-16

Raitiovaunuhallin osoite on Amiraalistonkatu 8, ovessa kyltti MAALAAMO

spot_img