COLORICONS-näyttely Turussa Amiraalistonkadulla lokakuussa

Aiheeseen liittyvää

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Asagraum – Veil of Death, Ruptured (2023)

Asagraum ponnisti vuonna 2017 Alankomaista ja Norjasta mustan metallin...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

COLORICONS nimellä kulkeva taidenäyttely täyttää Amiraalistonkadun vanhan raitiovaunuhallin lokakuussa neljän, neljällä eri vuosikymmenellä syntyneen taiteilijan huikean värikylläisillä teoksilla. Näyttely on esillä ajalla 4.-29.10.2023 ja avajaiset ovat keskiviikkona 4.10. klo 17-19.

Taiteilijoista kolme on turkulaisia:

Toni Hautamäki (s. 1977) työskentelee käsitteellisen ilmaisun keinoin käyttäen väriopillisia sommitelmia ja tarkkarajaista maalaustapaa töissään, joissa erilaiset kirjainyhdistelmät välittävät merkityksiä ja luovat keskinäistä vuoropuhelua.

Saija Hairo (s. 1963) havainnoi akryylimaalauksissaan luontoa, kuviteltuja ja todenmukaisia kukintoja, kiehtovia muotoja ja kukoistuksen elinvoimaa.

Heli Virtanen (s. 1949) on kollaasitaiteilija, jonka naivistishenkiset, luonnosmaiset teokset pursuavat tarinoita ja taiteilijan ehtymätöntä, vimmaista luomisen tarvetta.

Näyttelyn neljäs taiteilija on Tukholmassa asuva maailmankansalainen, Suomessa syntynyt Nanni Pilhjärta (s.1959), jonka monikerroksisten ja materiaaleiltaan rikkaiden kollaasitöiden keskiössä on miltei poikkeuksetta voimakas naishahmo.

Näyttelykuukauden aikana järjestetään taiteilijatapaamiset ja Nanni Pilhjärtan työpaja seuraavasti:

  • Nanni Pilhjärtan työpaja keskiviikkona 11.10. klo 17-20 (50e sis. materiaalit ja kahvitarjoilun)
  • Saija Hairon tapaaminen sunnuntaina 15.10. klo 13-15
  • Heli Virtasen tapaaminen lauantaina 21.10. klo 12-16
  • Toni Hautamäen tapaaminen sunnuntaina 22.10. klo 12-16

Raitiovaunuhallin osoite on Amiraalistonkatu 8, ovessa kyltti MAALAAMO

spot_img