Helsingin toinen koronapassikokeilu Savoy-teatterissa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 31/23

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Emotion visa: Rumpujumalat

Tämän kertaisen visan jumalaisena aiheena on rummut. Testaa tietosi...

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Jaa somessa

Helsingin kaupunki tukee valtionhallintoa suunnittelussa olevan koronapassin pikaisen käyttöönoton edistämiseksi. Tavoitteena on saada koronapassi käyttöön ei-lakisääteisissä palveluissa rajatuilla toimialoilla kuten kulttuuri, tapahtumat ja ravintolat. Tästä syystä Helsingin kaupunki teki toisen koronapassikokeilun maanantaina 30. elokuuta Savoy-teatterin West Side Story -musikaalin kenraaliharjoituksessa.

Koronapassikokeilussa testattiin koronapassin ja pikatestien vapaaehtoista käyttöä

Helsingin kaupungin ensimmäisessä koronapassikokeilussa tilaisuuteen osallistuneiden kutsuvieraiden tuli sisään päästäkseen osoittaa yksi seuraavista kolmesta todistuksesta: todistus kahdesta saadusta koronarokotusannoksesta, todistus negatiivisesta koronatestituloksesta viimeisen 72 tunnin ajalta tai todistus viimeisen puolen vuoden ajalta sairastetusta koronataudista.

Helsingin Savoy Teatteri
Koronapassin toinen testikokeilu Helsingin Savoy-teatterissa. Kuva: Nora Norrlin

Helsingin toisen koronapassikokeilun tekotapa oli erilainen kuin edellinen kokeilu viikkoa aiemmin, sillä tällä kertaa kokeiltiin erityisesti koronapassin vapaaehtoista käyttöä. Tapahtumavieraiden koronatodistukset luettiin teknisesti samalla tavalla kuin ensimmäisessäkin kokeilussa, mutta koronapassin näyttö ei ollut pakollista. Samalla tilaisuuteen tulijoilla oli mahdollisuus myös vapaaehtoiseen koronan pikatestaukseen. Helsingin kaupunki halusi kokeilla, kuinka suuri osuus tilaisuuden vieraista halusi näyttää voimassa olevan koronapassin tai tehdä pikatestin.

Ja tulokset olivat rohkaisevia, sillä suurin osa osallistujista näytti koronapassin. Covid-pikatesti tehtiin 24 henkilölle. Kaikki suhtautuivat myönteisesti koronapassikokeiluun. Moni yleisön jäsen kehui prosessin sujuvuutta ja oli tyytyväinen siihen, että koronapassikokeilu järjestettiin. Vain kuusi henkilöä halusi olla osallistumatta kokeiluun tällä kertaa. Yhteensä kenraaliharjoituksessa oli lähes 250 katsojaa.

”Kaupungin tähän mennessä toteuttamat kaksi koronapassipilottia osoittavat selvästi, ettei koronapassin käyttöönottoon liity merkittäviä teknisiä haasteita. Samalla olemme huomanneet, että asiakkaat suhtautuvat pääosin myönteisesti koronapassin hyödyntämiseen palveluiden terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Toivomme yhä, että epidemiatilanne paranee rokotekattavuuden lisääntyessä niin, että kaikista rajoituksista voidaan luopua. Jos niin hyvin ei kuitenkaan käy, olisi koronapassi tarpeellinen ja toimiva tapa lieventää epidemian vaikutuksia tapahtuma-, ravintola- ja kulttuurialan liiketoiminnalle,” toteaa koronapassi-asiaa kaupungilla koordinoiva yrityspalvelut-yksikön päällikkö Jani Moliis.

Helsingin ensimmäistä koronapassikokeilua pidettiin kävijäpalautteen perusteella onnistuneena

Helsingin kaupunki keräsi ensimmäisestä koronapassikokeilusta myös osallistujilta palautetta. Senkin perusteella kaupungin kokeilema koronapassisovellus arvosteltiin oikein hyvin toimivaksi tavaksi varmistaa terveysturvallinen sisäänpääsy tapahtumiin. Vastanneista yli 90 % totesi koronapassin tarkistamisen sujuneen erittäin hyvin ja heistä jokainen olisi valmis tulevaisuudessakin osallistumaan tapahtumiin, joissa sisäänpääsyn edellytyksenä vaadittaisiin koronapassia.

”Asiakkaamme iloitsivat koronapassikokeilusta, mikä vahvistaa uskoamme siihen, että koronapassi sopisi mainiosti teatterikäyttöön ja mahdollistaisi täydelle salille esittämisen jo nyt”, Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä sanoo.

Kulttuuri-, tapahtuma- ja ravintolatoimialoilla on keskeinen merkitys elinvoiman luojana Helsingin kaltaisissa suurissa kaupungeissa. Siksi koronapassilla olisi iso merkitys yhteiskunnan hallitussa avautumisessa sekä matkailun uudelleen käynnistymisessä.  Helsinki on yhdessä kulttuuri-, ravintola- ja tapahtuma-alan kanssa tarjonnutkin valtiolle kumppanuutta koronapassin kehitykseen ja pilotointiin. Kehitystyötä tehdään yhdessä valtion ja toimialan yritysten kanssa ja siinä pyritään hyödyntämään muiden EU-maiden ratkaisuja.

Helsingin kaupunki jatkaa koronapassin käyttömahdollisuuksien kokeilemista ja hyödyntämistä omassa toiminnassaan myös jatkossa, jotta se olisi otettavissa laajemmin käyttöön nopeastikin.

Lähde: Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

spot_img