Uni Supermarketista -tragikomedia saa ensi-iltansa

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Jaa somessa

Teatteri Jalankulkijan Uni Supermarketista kertoo irrallisuudesta ja sivustakatsojan roolista. Vasta perustetun teatterin ensimmäinen esitys saa ensi-iltansa kulttuurikeskus Caisassa 23.9.2021.

”Oman teatterin perustaminen on ollut pitkäaikainen haave, jonka toteuttaminen alkoi tuntua koulusta valmistumisen jälkeen ajankohtaiselle. Minua viehättää ajatus kiertävästä teatterista, joka tekee esityksiä eri paikkoihin ja eri kokoonpanoilla. Samalla on hienoa, jos pystyy tarjoamaan teatterin tekemisestä kiinnostuneille ihmisille töitä ja tietenkin, yleisöille kiinnostavia ja omalaatuisia näyttämöteoksia”

Uni Supermarketista -näytelmän ohjaaja ja käsikirjoittaja Ian Hannon.

Teatteri Jalankulkijan ensimmäinen näytelmä kertoo tarinan pariskunnasta, joka eräänä iltana istuu kotisohvalla ja katsoo televisiota. Kun loputtomien kanavien ohjelmat käyvät tylsäksi, he päättävät katsoa vanhan supermarketissa kuvaamansa ”kotivideon”.

Mutta mitä tapahtuu, kun katselun aikana oudoksi ja kaoottiseksi käyvä, kodin ulkopuolinen maailma alkaa koputtaa oveen yhä pakottavammin? Mitä kaupungilla oikein tapahtuu?

Uni Supermarketista ensiesitys
Pariskunnan istuessa iltaa kotisohvalla ulkomaailma alkaa muuttua oudoksi. Kuva: Ian Hannon.

Komediaa ja tragediaa

Absurdin, groteskin, komedian ja tragedian elementeistä ammentava näytelmä kertoo tarinan irrallisuudesta, ravinnosta ja sivustakatsojan roolista. Samalla näytelmä käsittelee näkyvän ja näkymättömän suhdetta maailmassa, jossa vain se mikä näkyy, on olemassa.

Teatteri Jalankulkija on kesällä 2020 perustettu, pääkaupunkiseudulla vaikuttava uusi vapaan kentän toimija. Teatterin on perustanut teatterintekijä ja ohjaaja Ian Hannon, joka toimii myös taiteellisena johtajana ja koollekutsujana. Teatterilla ei ole omaa kiinteää toimitilaa tai jäsenistöä, vaan esityksiä tehdään vaihtuviin paikkoihin ja vaihtuvilla kokoonpanoilla. Jalankulkijan historian ensimmäinen esitys Uni Supermarketista on tehty yhteistyössä kulttuurikeskus Caisan kanssa.

Uni Supermarketista -näytelmän työryhmä

Anna Arola (näyttelijä): 26-vuotias nykyinen helsinkiläinen, joka opiskelee toista vuotta Laajasalon opistossa Näyttelijäntaiteen linjalla. Alkukesän Anna vietti Kolhossa tehden kesäteatteria Halo-kollektiivin ja Vilppulan harrastajateatterin kanssa. Tuossa produktiossa kiteytyi se, mikä Annalle on teatterissa tärkeintä; riemuita ja nauttia yhteisestä leikistä! Kesä antoi energiaa lähteä kohti syksyä ja Caisassa esitettävää produktiota!

Ville Kettunen (näyttelijä): metsä-Espoossa kasvanut 28-vuotias, joka asuu nyt Helsingissä tavoitellen kulttuuri- ja media-alan menestystä. Teatterin tekijänä Ville on myöhäis-syttyjä, mutta teatterista on tullut suhteellisen lyhyessä ajassa tärkeä tapa olla ja ennen kaikkea oppia maailmasta.

Ian Hannon (ohjaaja & käsikirjoittaja): helsinkiläinen 37-vuotias teatterintekijä ja ohjaaja. Ianin tausta on monivuotisessa harrastajateatteritoiminnassa, mistä matka jatkui Teatterikorkeakoulun ohjauksen koulutusohjelmaan vuonna 2013. Koulusta hän valmistui 2018 taiteen maisteriksi ja perusti oman teatterin ammatillista toimintaa varten kesällä 2020.

Henri Nikkilä (äänisuunnittelija): 26-vuotias helsinkiläinen äänisuunnittelija. Hän tekee konemusiikkia artistinimellä Murrettumeri. Hänen töitään ollaan kuvailtu mm. niin, että tuntuu siltä, kun olisi avaruussukkulassa tai kummitusjunassa. Henri on ollut Kellariteatterin jäsen vuodesta 2019 ja opiskelee Teatterikorkeakoulussa äänisuunnittelua.

Uni Supermarketista -esitykset

Näyttämöllä: Anna Arola ja Ville Kettunen
Käsikirjoitus ja ohjaus: Ian Hannon

Osoite: Caisa, Kaikukatu 4 B, Helsinki

responsive google maps

Kesto: 1 h 20 min, ei väliaikaa
Ikäsuositus: Ei sovellu alle 13-vuotiaille
Tapahtuman kieli: suomi
Liput: 10/6 €

Nähtävissä:

23.9.2021 klo 19 (ensi-ilta)
24.9.2021 klo 19
25.9.2021 klo 19
26.9.2021 klo 15

spot_img