Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: Meltdown Deejays

Aiheeseen liittyvää

Elokuva-arvio: Sebastian (Mikko Mäkelä 2024)

Suomalaisen Mikko Mäkelän (A Moment in the Reeds) käsikirjoittama ja ohjaama Sebastian on intiimi ja rohkea draama identiteetistä, autofiktiosta ja autenttisuudesta. Elokuva kertoo Maxista, joka kirjoittaa ensimmäistä romaaniaan nuoresta seksityöläisestä nimeltä Sebastian. Kustantajalle ja ystävilleen Max kertoo taustatyökseen haastattelevansa seksityöntekijöitä, mutta todellisuudessa Max itse elää kaksoiselämää myymällä palveluksiaan miehille.

GEEZER BUTLER: Kohtalona Black Sabbath (Docenco) 2024

Joo tuota, olen lukenut ainakin yhden Black Sabbath -kirjan, pari Ozzy-kirjaa ja Iommin muistelmat. Mietin, kannattaako tätä nyt sitten lukea. Ei onneksi ollut muutakaan sopivasti luettavilla, niin mikäpäs siinä. Onneksi siksi, että tämähän oli ihan pirun hauska. Arvostelut eivät ole olleet kovin kehuvia, ennemminkin vähän siihen suuntaan, että kyllähän tuon nyt lukaisee. No, onhan se niinkin, eikä tässä nyt edes minulle niin kauheasti mitään uutta ja kiinnostavaa ollut, mutta ei sitä aina tarvitsekaan.

Floating Points – Cascade (Ninja Tune 2024)

Floating Points - Cascade (Ninja Tune 2024) Samuel Shepardin projekti Floating Points on edennyt viidenteen täyspitkään albumiinsa, löytäen jälleen tekno-rytmit muutamien vuosien jazz-electronica-kokeilujen jälkeen.

Emotion visa: Hellsinki Metal Festival

Emotion visa palaa kesälomilta ajankohtaisella visailulla. Testaa mitä tiedät...

Tekoäly muuttaa digimarkkinoinnin: uusi kirja avaa mahdollisuuksia

Uusi kirja 'Digimarkkinointi + AI' kertoo, kuinka yritykset voivat hyödyntää tekoälyä markkinoinnissaan saavuttaakseen kestävää kilpailuetua.

Jaa somessa

Meltdown Deejaysin Dj Zakka ja Torolf Stendik kertoivat mistä on heidän musiikin julkaisemisessaan kyse ja mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan.

1. Mitä kuuluu Meltdown Deejaysille?

    Kuuluu hyvää! Levymerkillä on nyt paljon käynnissä, uusia julkaisuja on työn alla ja ollaan kehittämässä jakelua entistä laajemmin. Ulkomailla promotointi on tuottanut tulosta ja julkaisumme soivat siellä hyvin.

    2. Kuvailkaa levymerkin estetiikkaa ja toiminta-ideaa.

    Levymerkkimme toimintaa voisi kuvata artistien ja DJ-kollektiivin yhteistyönä, jossa genrejä yhdistellään vapaasti. Julkaisemme musiikkia sekä kollektiivimme artisteilta, että läheisiltä frendeiltä. Genrerajojen yli mennään sujuvasti, mutta pääpaino on tekno, house, disko, elektro ja dub-soundeissa. Musiikkimme on suunnattu DJ-setteihin, mutta sopii myös kotikuunteluun.

    3. Mitä on ohjelmassa lähitulevaisuudessa?

    Jakelun kehittäminen on tällä hetkellä ajankohtaista. Suomessa on viime aikoina ollut hieman haasteita saada uusinta julkaisua alan kauppoihin, mikä aiheuttaa välillä pientä turhautumista, ja myynti on täällä muutenkin hieman hidasta. Onneksi Levykauppa Äx otti levyä myyntiin ja on siten saatavilla isoimmissa kaupungeissa kivijalassa.

    Lähiaikoina on tulossa uusia vinyyli- ja digijulkaisuja, ja jatkamme jakelun kehittämistä etenkin ulkomailla. Lisäksi olemme mukana erilaisissa DJ-tapahtumissa ja kollektiivimme musaa kuullaan useissa seteissä.

    4. Nostakaa lafkan katalogista jotain helmiä perusteluineen.

    Lafkan musa on viime aikoina levinnyt laajemmin DJ-piireissä, ja esimerkiksi Båssanovan ”Do U See Me (Like I See U)” -biisi päätyi äskettäin Skatebårdin settiin

    ja on saanut muutenkin hyvän vastaanoton.

    Linkki:

    https://meltdowndeejays.bandcamp.com/track/b-ssanova-do-u-see-me-like-i-see-u

    Katalogista nostaisin ehdottomasti oman aikansa ”Acid Eiffelin”, eli Harald Björkin eeppisen version Torolf Stendikin Bryggan Jam -kappaleesta, joka on saanut loistavaa palautetta DJ:ltä ja faneilta.

    Linkki:

    https://torolfstendik.bandcamp.com/track/bryggan-jam-harald-bj-rk-rise-like-a-phoenix-version

    03SIDIAN:in “Five Pipes” on myös erityisen hieno biisi, jossa yhdistyy vahva rytmi ja vangitseva poljento.

    Linkki:

    https://meltdowndeejays.bandcamp.com/track/03sidian-five-pipes

    Mikko Ihalainen

    spot_img