Laiva on lastattu lyriikalla! Laura Ruohosen ja Erika Kallasmaan uusi runokuvakirja vie runon ja kuvan villeimmille vesille

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Jaa somessa

Kummalla kammella -uutuusteos seilaa rakastettujen Allakka pullakan, Yökyöpeleitten ja Tippukivitapauksen hengessä. Tekijäkaksikko Ruohonen ja Kallasmaa ovat riemastuttaneet lapsiperheitä oivaltavilla runoillaan ja kuvillaan jo lähes 20 vuoden ajan.


Tällä viikolla lasketaan vesille Kummalla kammella -runokuvakirja, merellinen seikkailu, jossa laiva on lastattu monenkarvaisilla matkustajilla Pihikurpasta Ikitiskaajaan ja Kakadun Datsuniin.

Kummalla Kammella

”Hyppää kyytiin, ota hatkat
hyppien alkaa parhaat matkat
           Hyp!
Hyp!              Hyp!”

Merenkurkku menee käheäksi, ja Suuri aalto lähestyy, mutta pinnalla pysytään, kun mukaan pompahtavat pätevät pikkupavut ja laivatonttu Kotterman.

Runokirja
Kummalla kammella ilmestyy 6.10., ja se on saatavilla myös äänikirjana.

Laura Ruohonen ja Erika Kallasmaa haaveilevat seuraavaksi runomaailmojensa toteuttamista esimerkiksi oopperan tai tanssin keinoin. Erityisesti kirjojensa villistä ideointivaiheesta nauttiva kaksikko on työskennellyt yhdessä lähes 20 vuotta.

”Se tarkoittaa, että pian vastaan alkaa tulla teostemme parissa kasvaneita nuoria aikuisia, jotka toivottavasti lukevat kirjojamme omille lapsilleen”,

tekijät iloitsevat.

Kummalla kammella -runoteoksen ilmestymistä juhlistetaan Helsingin Oodi-kirjastossa 15.10. klo 13 –15. Luvassa hauskaa, koko perheelle sopivaa ohjelmaa ja pientä tarjoilua. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Laura Ruohonen ja Eerika Kallasmaa

Laura Ruohonen on lastenrunoilija, näytelmäkirjailija ja teatteriohjaaja. Ruohonen on palkittu mm. Pro Finlandia -palkinnolla ansioistaan teatterin ja kirjallisuuden alalla.

Erika Kallasmaa on mm. valtionpalkinnon saanut kuvittaja, kuvataiteilija ja graafinen suunnittelija.

Runokirja, Kummalla Kammella – saatavilla sidottuna.

Lähde Kustannusosakeyhtiö Otava

spot_img