Palkitun lastenkirjailijan uutuusseikkailu kannustaa pohtimaan, mitä energia on ja mihin sitä tarvitaan

Aiheeseen liittyvää

Wishing Well: Space Invaders

Helsinkiläinen perinteistä heavyä soittava Wishing Well on julkaissut toisen...

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

Haastateltavana Rock- ja Hip Hop musiikkia soittava yhtye, Attitude

Tällä kertaa tutustumme Rock- ja Hip Hop musiikkia soittavaan riihimäkeläiseen yhtyeeseen, nimeltä Attitude.

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Jukka Laajarinteen ja kuvittaja Mari Luoman Hämmästyttävä härveli: Tarina energiasta tutustuttaa lapset vauhdikkaalla tyylillä energiaan. Laajarinne sai ansiokkaasta lastenkirjallisuudesta Suomen tietokirjailijat ry:n Tietopöllö-palkinnon vuonna 2022.

Kun Kekomielen ötökät heräävät talvihorroksesta, pesän yläpuolella roikkuu suuri siivekäs härveli. Mikä ihme se on, ja miten se on päätynyt kotipuuhun? Ja kuinka vekottimen ikinä saa siirrettyä ilman, että se putoaa ja murskaa pesän tuusan nuuskaksi?

Näitä polttavia kysymyksiä pohtivat Jukka Laajarinteen ja Mari Luoman lastenkirjasarjan edellisistäkin osista tutut päähenkilöt Riikkinen ja mittarimato Oukka sekä heidän toverinsa Tarmo ja Puhti. Kaverukset pääsevät matkalle kaupunkiin etsimään tykötarpeita kiireelliseen pelastusoperaatioon. Reissussa koetaan vauhdin hurmaa ja vaarallisia tilanteita sekä hämmästellään monenmoisten härveleiden toimintaa.

Hämmästyttävän härvelin tieteeseen pohjautuva tarina tutustuttaa niin lapset kuin aikuiset energiaan. Se kannustaa pohtimaan ja kokeilemaan, miten energia ilmenee ja mihin sitä tarvitaan. Mistä energiaa voisi säästää ilman, että elämä muuttuu huonommaksi?

Erityisesti 6–9-vuotiaille suunnattu teos on Helsingin yliopiston tiedekasvatuksen asiantuntijoiden kanssa ideoidun Riikkinen ja Oukka tutkivat -sarjan neljäs, itsenäinen osa.

Aiemmat kirjat Mahdottoman suuri puu, Kadonneen madon jäljillä ja Mansikkamysteeri perehdyttävät lukijat äärettömyyteen, luonnon monimuotoisuuteen ja luotettavan tiedon löytämiseen.

Lähde Gaudeamus

spot_img