Isoa asiaa pienestä elämästä Marcus Rosenlundin uudessa tietokirjassa

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Tiesitkö että maapallon kaikki kastemadot painavat yhteensä lähemmäs kaksikymmentä kertaa enemmän kuin maapallon kaikki ihmiset? Tai että kaikki sars-cov-2-tyypin koronavirukset mahtuisivat tyhjään limutölkkiin? Tai että viime vuosien aikana Antarktiksesta on irronnut jäävuoria, joille koko ihmiskunta mahtuisi mukavasti?

Kirjailija ja tiedetoimittaja Marcus Rosenlund sivistää meitä tuttuun viihdyttävään tapaansa tietokirjassa Pieni suuri elämä (suom. Ulla Lempinen).

Pieni suuri elämä

Kansi Fredrik Bäck, kirjailijakuva Miikka Pirinen.

Nyt perehdytään siihen, miten pikkuruisilla elämänmuodoilla voi olla valtava vaikutus – ei vain ilmastoon ja säähän, vaan koko planeetan kehitykseen ja tulevaisuuteen.

Markus Rosenlund
Marcus Rosenlund, Pieni suuri elämä (Det stora lilla livet, S&S 2022, suom. Ulla Lempinen) ilmestyy painettuna ja e-kirjana 5.10. ja äänikirjana 21.10.

Rosenlund vie lukijan mukanaan viidentoista luvun mittaiselle tutkimusmatkalle, joka on täpötäynnä jännittäviä kertomuksia ja mielenkiintoisia faktoja karhukaisista, banaanikärpäsistä, muurahaisista ja viruksista – ja paljon enemmän.

Kirjasta löytyy myös seksiä. University of Californian tutkijat nimittäin huomasivat, että kärpäskoirailla jotka saivat pakit potentiaaliselta seksikumppanilta, oli vähemmän neuropeptidi F-molekyyliä aivoissaan. Se ajoi heidät juomaan paljon enemmän alkoholia kuin ne kärpäset, jotka olivat saaneet tarpeensa tyydytetyksi.

Ps. Muurahainen pystyy nostamaan 50 kertaa oman painonsa.

Saatavilla sidottuna.

Lähde Kustantamo S&S

spot_img