The Mint Freaks  – Delusional Man – 22.10.2021

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Jaa somessa

”The Mint Freaks -nimikettä kantavan kunnianhimoisen powertrion on perustanut laulajakitaristi/lauluntekijä Timo Pääkkö, jonka musiikillinen historia kattaa monenlaiset musiikkityylit ja joka on 80-luvulta lähtien vaikuttanut lukuisissa bändeissä aina Kinskystä Electric Crayon Setiin, yhteisenä nimittäjänään reipas rock ja tarttuva pop. Yhtye julkaisi 22.10.2021 levyltä ensimmäisenä maistiaisena kappaleen ”Delusional Man” digitaalisinglenä sekä videona.”

The Mint Freaks lunastaa korkeat ennakko-odotukseni jo intron aikana ja huoleni trio-muodon haasteista voi heittää romukoppaan. Biisi ottaa siis turhat luuloni pois heti alussa ja meno jatkuu kiivaana biisin loppuun saakka. HYVÄ SVENGI, kertakaikkiaan!

The Mint Freaks

Jokainen bändin jäsen on tehtäviensä tasalla ja Youtube-video vahvistaa käsitykseni siitä, että kuinka hyvä meno bändillä itsellään on Delusional Man-biisiä soittaessaan. Rytmiryhmä luo aikaan todella kovan svengin ja rumpalista svengi välittyy myös visuaalisesti, kun kuulostamisen lisäksi miehen soitto myös näyttää todella hyvältä! On kyllä hienoa katseltavaa, hänen työskentelynsä.

Vaikka kappale on sävellyksenä yksinkertainen, niin on sitäkin hienommin sovitettu. Kitara maustaa hienosti ja taustalaulut saavat aikaan vaikutelman isommastakin kokoonpanosta. Leadkitaroissa ja laulumelodioissa kuulen samankaltaisuutta Petri Wallin kanssa. Toki rumpalin ja basistinkin toiminnassa on samankaltaisuutta Wallin rinnalla ahkeroineen rytmiryhmän kanssa ja tämän lisäksi bändejä Mint Freaks ja Kingston Wall yhdistää tietynlainen maanisuus ja eteenpäin nojaava poljento, joka riuhtaisee kuulijan mukaansa. Kun tarkemmin mietin, niin jopa sanoissa uidaan Kingston Wallille ominaisissa vesissä.

Jään innolla odottamaan The Mint Freaks-yhtyeen tulevia julkaisuja.

SoundCloud : https://soundcloud.com/mintfreaks/delusional-man-mix-2-810-16bit-44/s-zWhHHPtiZAK?si=77c7b79e52034febb66d891dd8194568
Delusional Man – video: https://youtu.be/p4dXyRov-2E
Facebook: https://www.facebook.com/The-Mint-Freaks-100178505780272

The Mint Freaks:

Teemu Niemelä – basso, koskettimet ja taustalaulu
Kalle Aalto: Rummut ja lyömäsoittimet
Timo Pääkkö: Kitara ja laulu

– K. Lukkarila

spot_img