Haastateltavana helsinkiläinen rockyhtye, Plastic Tears

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #30: Apulanta – Ehjä

Vuosi oli 1996 ja maailma muuttui paljon, teinit eivät. Yhdeksänkymmentä luvun alun laman huippu alkoi hieman tasoittua, tosin seurauksista kärsitään vielä tänäkin päivänä. Talouden lisäksi lamalla oli suuri vaikutus myös kulttuuriin ja yleiseen ilmapiiriin, niin hyvässä kuin pahassa.

Laulu-Miehet juhlistaa 110 vuotta kutsuen uusia säveltaiteilijoita

Suomen tunnettu mieskuoro Laulu-Miehet juhlistaa 110-vuotista historiaansa kutsumalla kuusi uutta säveltaiteilijajäsentä.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

Pienen herrasmiehen kirjan uudistettu painos – Elämäntaitoja arkeen

Virve Obolgogianin tietokirja Pienen herrasmiehen kirja tarjoaa lukijalle arjen tilanteisiin soveltuvia käyttäytymisohjeita.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Jaa somessa


Tällä kertaa näyttämölle astuu helsinkiläinen yhtye Plastic Tears, joka mainitsee tyylilajikseen Glampunkin ja rockin.

Moikka! Ja ihanaa kun pääsitte haastatteluun! Onko teillä jotain, mitä haluaisitte sanoa lukijoille ja faneillenne?

Hyvää joulun odotusta kaikille ja hyvää uuttavuotta! Toivottavasti saatais elää rauhassa täällä villissä maailmassa! Peace&love!

Yhtye

Mitäs teidän musiikki- ja bändi rintamalle kuuluu?

Me ollaan pidetty nyt vähän taukoa tässä hetken aikaa ihan tietoisesti, mut tää kulunut vuosi oli hieno. Oli sopivasti kaikkea.

Me päästiin vihdoin britteihin kiertueelle, mikä oli jäissä viruksen takia muutaman vuoden. Meidän piti mennä sinne jo 2020 mutta sattuneesta syystä se vähän siirtyi. Päästiin soittamaan hyviä keikkoja, tavattiin hienoja ihmisiä siellä ja saatiin uusia tuttavuuksia.

Kuulostaa unelmalta! Mitä suunnitelmia teillä on tulevaisuuteen?

Sen verran voin paljastaa tulevaisuudesta, että meillä on jonkun verran uusia biisejä. Pitää vaan alkaa tekee hommia niiden eteen ja laittaa palikat kohdilleen. Eiköhän niistä saada jotain aikaiseksi.

Kertoisitteko vielä hieman lisää bändistänne?

Toki, Plastic Tears on helsinkiläinen rock-yhtye jolla on omintakeinen tyyli ja pitkä historia. Bändi on perustettu vuonna 1992, ja bändin soundi kietoutuu eri vuosikymmenten rock/punk/pop vaikutteisiin.

Plastic Tearsin vuoden 2018 julkaistu albumi ’Angels with Attitude’ sekä 2021 keväällä julkaistu albumi ’Anthems for Misfits’ saivat osakseen runsaasti positiivista huomiota, niin kotimaan kuin kansainvälistenkin musiikkilehtien ja medioiden arvosteluissa.

Plastic Tears on suurella intohimolla rockmusiikkiin suhtautuva bändi, joka onkin saanut avattua ovia viime vuosina myös ulkomaiden keikkalavoille, kiertäen esimerkiksi Saksassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Isossa Britanniassa.

Miten käsittelette esiintymispelkoa?

Harvemmin pelkään tai jännitän. Mikä on tosin vähän outoa kun olen muuten tällänen suomalainen introvertti joka saattaa olla joskus vähän outo ja varautunutkin.

En tiedä mikä siinä on, kai sitä tuntee olonsa jotenkin luonnolliseksi siellä lavalla eikä sitä oikein osaa jännittää. Tietty pitkä soittokokemuskin varmaan jeesaa siinä, kun tietää mitä on tekemässä. Rohkeasti vaan tulta päin!

Millaista kärsivällisyyttä bänditoiminnassa tarvitaan?

Vaatihan koko homma paljon pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä, varsinkin jos bändi jatkaa kauan. Monestihan bändeissä ihmisillä on tavoitteet ja odotukset eri tasoilla, sitten tulee niitä jäsenvaihdoksia, elämäntilanteet saattaa muuttua tai musiikilliset erimielisyydet vie eri suuntiin.

Voi olla, että koko bändi menee lihoiksi. Meillä tuntuu olevan aika samanhenkistä porukkaa ja Plastic Tearsin kokoonpano onkin säilynyt muuttumattomana jo useamman vuoden.

Jäsenet

Miqu December – Laulu
Eco Extasy – Rummut
Andy Whitewine – Kitara
Edu Kettunen – Basso
Kupe Wessman – Kitara

Plastic Tears netissä

Kotisivut: Avaa yhtyeen kotisivut
Spotify: Avaa Spotify
YouTube: Avaa YouTube
Facebook: Avaa Facebook
Instagram: Avaa Instagram
Twitter: Avaa Twitter

– Wenla V.

spot_img