Haastateltavana helsinkiläinen rockyhtye, Plastic Tears

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Koko perheen tapahtumia: Hakaniemen hallin 110-vuotisjuhla, Hietalahden Lasten lauantai ja Helsinki-päivä Teurastamolla

Helsingin kesä tarjoaa paljon mukavaa tekemistä koko perheelle! Juhli Hakaniemen hallin 110-vuotissynttäreitä, osallistu Teurastamon Helsinki-päivään ja nauti Hietalahden Lasten lauantaista.

Jaa somessa


Tällä kertaa näyttämölle astuu helsinkiläinen yhtye Plastic Tears, joka mainitsee tyylilajikseen Glampunkin ja rockin.

Moikka! Ja ihanaa kun pääsitte haastatteluun! Onko teillä jotain, mitä haluaisitte sanoa lukijoille ja faneillenne?

Hyvää joulun odotusta kaikille ja hyvää uuttavuotta! Toivottavasti saatais elää rauhassa täällä villissä maailmassa! Peace&love!

Yhtye

Mitäs teidän musiikki- ja bändi rintamalle kuuluu?

Me ollaan pidetty nyt vähän taukoa tässä hetken aikaa ihan tietoisesti, mut tää kulunut vuosi oli hieno. Oli sopivasti kaikkea.

Me päästiin vihdoin britteihin kiertueelle, mikä oli jäissä viruksen takia muutaman vuoden. Meidän piti mennä sinne jo 2020 mutta sattuneesta syystä se vähän siirtyi. Päästiin soittamaan hyviä keikkoja, tavattiin hienoja ihmisiä siellä ja saatiin uusia tuttavuuksia.

Kuulostaa unelmalta! Mitä suunnitelmia teillä on tulevaisuuteen?

Sen verran voin paljastaa tulevaisuudesta, että meillä on jonkun verran uusia biisejä. Pitää vaan alkaa tekee hommia niiden eteen ja laittaa palikat kohdilleen. Eiköhän niistä saada jotain aikaiseksi.

Kertoisitteko vielä hieman lisää bändistänne?

Toki, Plastic Tears on helsinkiläinen rock-yhtye jolla on omintakeinen tyyli ja pitkä historia. Bändi on perustettu vuonna 1992, ja bändin soundi kietoutuu eri vuosikymmenten rock/punk/pop vaikutteisiin.

Plastic Tearsin vuoden 2018 julkaistu albumi ’Angels with Attitude’ sekä 2021 keväällä julkaistu albumi ’Anthems for Misfits’ saivat osakseen runsaasti positiivista huomiota, niin kotimaan kuin kansainvälistenkin musiikkilehtien ja medioiden arvosteluissa.

Plastic Tears on suurella intohimolla rockmusiikkiin suhtautuva bändi, joka onkin saanut avattua ovia viime vuosina myös ulkomaiden keikkalavoille, kiertäen esimerkiksi Saksassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Isossa Britanniassa.

Miten käsittelette esiintymispelkoa?

Harvemmin pelkään tai jännitän. Mikä on tosin vähän outoa kun olen muuten tällänen suomalainen introvertti joka saattaa olla joskus vähän outo ja varautunutkin.

En tiedä mikä siinä on, kai sitä tuntee olonsa jotenkin luonnolliseksi siellä lavalla eikä sitä oikein osaa jännittää. Tietty pitkä soittokokemuskin varmaan jeesaa siinä, kun tietää mitä on tekemässä. Rohkeasti vaan tulta päin!

Millaista kärsivällisyyttä bänditoiminnassa tarvitaan?

Vaatihan koko homma paljon pitkäjänteisyyttä ja kärsivällisyyttä, varsinkin jos bändi jatkaa kauan. Monestihan bändeissä ihmisillä on tavoitteet ja odotukset eri tasoilla, sitten tulee niitä jäsenvaihdoksia, elämäntilanteet saattaa muuttua tai musiikilliset erimielisyydet vie eri suuntiin.

Voi olla, että koko bändi menee lihoiksi. Meillä tuntuu olevan aika samanhenkistä porukkaa ja Plastic Tearsin kokoonpano onkin säilynyt muuttumattomana jo useamman vuoden.

Jäsenet

Miqu December – Laulu
Eco Extasy – Rummut
Andy Whitewine – Kitara
Edu Kettunen – Basso
Kupe Wessman – Kitara

Plastic Tears netissä

Kotisivut: Avaa yhtyeen kotisivut
Spotify: Avaa Spotify
YouTube: Avaa YouTube
Facebook: Avaa Facebook
Instagram: Avaa Instagram
Twitter: Avaa Twitter

– Wenla V.

spot_img