Karla Malmin Lux ravistelee lukijaansa – Teinitytön joutuminen aikuisten halujen kohteeksi on todellisuutta edelleen

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 16/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Taideyliopisto tuo lavalle Tick, Tick… Boom! -musikaalin

Musikaali Tick, Tick… Boom! tuo Taideyliopiston opiskelijat lavalle ja tarjoaa 90-luvun rockmusiikin sävyttämän elämäntarinan.

Murhia Pohjanmaalla -sarja saavuttaa Pohjoismaat ja Viron

Nilla Kjellsdotterin Murhia Pohjanmaalla -sarjan uusin osa leviää uusille markkinoille. Vaasan poliisista kertovien kiehtovien tarinoiden pariin pääsevät pian myös norjalaiset, tanskalaiset ja virolaiset lukijat.

Weekend Festival paljastaa päälavan esiintyjät – ohjelma nyt täydellinen

Weekend Festival tuo elektronisen tanssimusiikin huiput eloisaan Espooseen. Pääesiintyjiä ovat Nicky Romero, R3HAB, Tiësto, Alan Walker ja monet muut.

Beethovenin ’Fidelio’ resonoi Tampereella Susanna Mälkin tahtipuikon alla

Susanna Mälkki johtaa Beethovenin Fidelio-oopperan konserttiversion Tampere-talossa, mukana suomalaiset tähtilaulajat.

Jaa somessa

Karla Malmin esikoisromaani Lux on ajankohtainen kertomus tyttöjen välisestä rakkaudesta, 2000-luvun Kalliosta ja siitä, millaisiin erilaisiin ratkaisuihin vaarallisuuden ja turvallisuuden välillä tasapainoileminen voi johtaa.

Lux-romaani, teinityttö
Karla Malmin esikoisromaani ilmestyy 26.1.2022.

Vuonna 2006 Iiris aloittaa opinnot Kallion lukiossa ja tapaa Ässän, jolla on yksiö Piritorin laidalla ja rotsin selässä teksti PISSIS PUNX. Iiris ihastuu häneen palavasti, ja hetken ajan Kallion kadut ovat kuin todeksi tullut haave. Pian suhde vetää Iiriksen maailmaan, jota leimaavat kahden euron tuopit, sekoilu ja miesten katseet, ja totuus Ässän elämästä alkaa valjeta. Iiris joutuu tekemään valinnan, pitääkö kiinni Ässälle antamastaan lupauksesta vai suojellako itseään ja tulevaisuuttaan. Vielä vuosien päästäkin Iiris etsii vastausta kysymykseen, miksi he kokivat tuon nuoruuden ajanjakson niin eri tavoin.

Karla Malm on helsinkiläinen nuorisotutkija ja valtiotieteen maisteri, joka opiskelee kirjoittamisen maisteriohjelmassa Taideyliopistossa ja on jatko-opiskelijana Helsingin yliopiston poliittisessa historiassa. Lux kertoo vetävästi nuoruuden huumasta, vapaudesta ja ensirakkaudesta. Samalla se on tarkkanäköinen kuvaus luokkaeroista, turvaverkkojen ulkopuolelle pudonneesta tytöstä ja näkymättömiin jäävästä hyväksikäytöstä.

Kirja on käsittely- ja arvosteluvapaa ilmestyessään 26.1.2022.

Lähde Like Kustannus

spot_img
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli