Karla Malmin Lux ravistelee lukijaansa – Teinitytön joutuminen aikuisten halujen kohteeksi on todellisuutta edelleen

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Jaa somessa

Karla Malmin esikoisromaani Lux on ajankohtainen kertomus tyttöjen välisestä rakkaudesta, 2000-luvun Kalliosta ja siitä, millaisiin erilaisiin ratkaisuihin vaarallisuuden ja turvallisuuden välillä tasapainoileminen voi johtaa.

Lux-romaani, teinityttö
Karla Malmin esikoisromaani ilmestyy 26.1.2022.

Vuonna 2006 Iiris aloittaa opinnot Kallion lukiossa ja tapaa Ässän, jolla on yksiö Piritorin laidalla ja rotsin selässä teksti PISSIS PUNX. Iiris ihastuu häneen palavasti, ja hetken ajan Kallion kadut ovat kuin todeksi tullut haave. Pian suhde vetää Iiriksen maailmaan, jota leimaavat kahden euron tuopit, sekoilu ja miesten katseet, ja totuus Ässän elämästä alkaa valjeta. Iiris joutuu tekemään valinnan, pitääkö kiinni Ässälle antamastaan lupauksesta vai suojellako itseään ja tulevaisuuttaan. Vielä vuosien päästäkin Iiris etsii vastausta kysymykseen, miksi he kokivat tuon nuoruuden ajanjakson niin eri tavoin.

Karla Malm on helsinkiläinen nuorisotutkija ja valtiotieteen maisteri, joka opiskelee kirjoittamisen maisteriohjelmassa Taideyliopistossa ja on jatko-opiskelijana Helsingin yliopiston poliittisessa historiassa. Lux kertoo vetävästi nuoruuden huumasta, vapaudesta ja ensirakkaudesta. Samalla se on tarkkanäköinen kuvaus luokkaeroista, turvaverkkojen ulkopuolelle pudonneesta tytöstä ja näkymättömiin jäävästä hyväksikäytöstä.

Kirja on käsittely- ja arvosteluvapaa ilmestyessään 26.1.2022.

Lähde Like Kustannus

spot_img
Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli