Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Aiheeseen liittyvää

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: Vuo Records

Jukka Hänninen alias TM Shuffle isännöi dubtechnoon ja deep houseen erikoistunutta vinyylilafkaa Vuo Recordsia. Juteltiin vähän levymerkin tämän hetken tunnelmista.

Sähköistynyt K3-yhtye herää ja julkaisee digisinkun

Rock- ja heavypiireissä pitkään vaikuttaneen laulaja-biisintekijä Kari Pikkujämsän kipparoimaK3-yhtye...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Grant Cardone – ”The 10X Rule” – Tee kaikki kymmenkertaisesti

Kun kirja alkaa useiden sivujen tykityksellä siitä, kuinka sen idea potkii persiille ja tulee mullistamaan elämäsi, olisin jo voinut lopettaa lukemisen. Mutta koska tapanani ei ole tyrmätä taideteoksia kokematta niitä kokonaisuudessaan, kahlasin eteenpäin, ja voi juku, sitten alkoi tapahtua.

Collection Kakkonen kehittää: ryijyt keramiikan ja lasin rinnalla vuoden 2024 loppuun mennessä

EMMA esittelee Collection Kakkosen näytteilleasettamisen muutoksia, jotka tuovat esiin suomalaisen taiteen upeimmat tekstuurit ja värit.

Jaa somessa

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja sen keskeinen sanoma on Collinsin näkemys siitä, että suurimmat tavoitteet saavutetaan luomalla ympäristö, joka kannustaa innovaatioihin ja itseohjautuvaan kehitykseen.

Jim Collinsin teoksessa ”Turning Goals Into Results: The Power of Catalytic Mechanisms (Harvard Business Review Classics)” käsitellään mekanismeja, joilla organisaatiot voivat saavuttaa kunnianhimoiset tavoitteensa hyödyntämällä nk. katalyyttisiä mekanismeja (engl. catalytic mechanism).

”Yksi minua eniten inspiroineista menestystarinoista oli Granite Rockin ”short pay” -käytäntö, jossa asiakkaille annetaan mahdollisuus maksaa vain osittain, jos he eivät ole tyytyväisiä palveluun.”

Kirja esittää, kuinka tämänkaltaiset mekanismit ovat elintärkeitä pitämään suuret suunnitelmat linjassa käytännön saavutusten kanssa ilman turhaa byrokratiaa. Collins tarjoaa käytännönläheisen lähestymistavan siihen, miten nämä mekanismit voivat edistää organisaation menestystä.

BHAG suomeksi
BHAG on suuri karvainen ja uskalias tavoite.

Jim Collins on tunnettu liikkeenjohdon asiantuntija ja kirjailija, joka on kirjoittanut menestysteoksia kuten ”Good to Great” ja ”Built to Last”. Collinsin uraauurtava työ ja hänen, mahdollisesti intohimoisesta vuorikiipeilyharrastuksesta juontava sinnikkyytensä, heijastuu sekä hänen kirjoitustyyliissään että käytännönläheisissä neuvoissa.

Kirjan pääfokus keskittyy katalyyttisten mekanismien käsitteeseen – yksinkertaisiin mutta tehokkaisiin välineisiin, jotka muuntavat organisaadtioiden BHAG-tavoitteet konkreettisiksi tuloksiksi.

”Yleisesti ottaen kirjan näkökulmat ovat käytännönläheisiä ja hyvin perusteltuja, keskeinen sanoman ollessa Collinsin näkemys siitä, että suurimmat tavoitteet saavutetaan luomalla ympäristö, joka kannustaa innovaatioihin ja itseohjautuvaan kehitykseen.”

Yhtä lailla kuin katalyyttinen mekanismikin, kirjainlyhenne BHAG oli minulle ennestään tuntematon. Se on suoraan suomeksi käännettynä ”Suuri karvainen ja uskalias tavoite” ja tulee englanninkielen sanoista ”Big, Hairy, Audacious Goal”.

Katalyyttiset mekanismit

Mistä siis näissä katalyyttisissä mekanismeissa on kysymys? Tässä sen viisi määrittelevää ominaisuutta:

  1. Yllättävät tulokset – Ne tuottavat odottamattomia, mutta merkittäviä tuloksia ylittämällä tavalliset odotukset.
  2. Pakottava vaikutus – Ne pakottavat organisaation toimimaan tehokkaammin ja keskittyneemmin.
  3. Niillä on ”hampaat” – Ne ovat konkreettisia ja velvoittavia, kuten Granite Rockin ”short pay” -käytäntö.
  4. Räätälöityjä ratkaisuja – Ne ovat ainutlaatuisia ja sopivat juuri tietyn organisaation tarpeisiin.
  5. Pysyvä vaikutus – Ne tuovat pitkäkestoisia muutoksia organisaatioiden toimintaan.
Kulttuurikoutsi: Turning Goals Into Results
Kansikuva: ”Turning Goals Into Results – The Power of Catalytic Mechanism”, kirjoittanut Jim Collins

Collins käyttää lukuisia esimerkkejä selventääkseen käsitettä. Yksi minua eniten inspiroineista menestystarinoista oli Granite Rockin ”short pay” -käytäntö, jossa asiakkaille annetaan mahdollisuus maksaa vain osittain, jos he eivät ole tyytyväisiä palveluun.

Itseohjautuvuutta raskaan byrokratian sijaan

Yleisesti ottaen kirjan näkökulmat ovat käytännönläheisiä ja hyvin perusteltuja, keskeinen sanoman ollessa Collinsin näkemys siitä, että suurimmat tavoitteet saavutetaan luomalla ympäristö, joka kannustaa innovaatioihin ja itseohjautuvaan kehitykseen.

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, mukaan lukien liiketoiminta, koulutus ja henkilökohtainen kehitys. ”Turning Goals Into Results” on varmasti erityisen hyödyllinen opas sekä uusille että kokeneille organisaatioiden vaikuttajille, jotka etsivät konkreettisia strategioita suurten tavoitteiden saavuttamiseksi ilman raskasta byrokratiaa.

Suosittelen tätä lyhyttä, mutta oivaltavaa kirjaa sinulle, jos haluat laajentaa työkalupakkiasi tavalla, joka auttaa sinua kääntämään organisaation visiönääriset BHAG-tavoitteet konkreettisiksi tuloksiksi.

Mike Moisio,
Kulttuurikoutsi
Life Coach

spot_img