Viikon Kovin Biisi: VKB 29/24

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Arvostelussa Brazen Forgery – Karelia Suite

Turun seudulla pandemiaeristyksessä syksyllä 2021 kypsynyt metalliprojekti Brazen Forgery...

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 29/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 5.8.2024 – 8.8.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 32. ehdokkaat

1) Syksymies, Getto Mekaanikko, Ori, Armas, Cozie – Viisi Vuodenaikaa

Viisi lyyristä soturia Satakunnasta yhdisti voimansa ja lopputulos jakaa mielipiteitä kuin hillosipulit tai maksamakkara. Kaupoissa tulisi heviosaston lisäksi olla myös räp-osasto.

2) Mustasusi – Alan miehii

Mustasusi on tehnyt räppiä 10 vuotta ja painaa eteenpäin suulakihalkio puheviasta huolimatta

3) Marian Kyyneleet – Anni

Marian kyyneleet on folktrio, jonka musiikki iskee syvälle ja soljuu eteerisistä syvyyksistä keveämpiin balkan-jazz-folkpoljentoihin. Bändin kappaleet kutsuvat kuuntelijaa pysähtymään perimmäisten kysymysten äärelle. ”Anni” kertoo vapaudesta lähteä ja rakastaa, sekä elää täyttä elämää.

4) Kane – Memoi

Memoi on kappale täynnä nostalgiaa ja hyvää mieltä! Tyylilajiltaan kappale on räppiä, mutta tyylille ominaisesti erityisesti kertosäe popahtaa melodisella osuudellaan. Tää voi varmasti yllättää vaikka ei rap olisikaan se lemppari!

5) Irwin Guudmän & Ryysyranta orkesteri – Tuu tuu tuu

Biisi on oma sanoitus ja sävellys. Bändin ensimmäinen sinkku. Julkaistu juhannusaattona 2024

6) Aimo Meteli – Yksin mä näin

Aimo Meteli on 2021 perustettu omaa suomirokkia tekevä yhtye.

7) Anger Grinder – Obscene

Anger Grinder julkaisi kolmannen singlensä ”Obscene” kesäkuun lopussa. Kappale kertoo tarinan huuruisen illan päätöksestä.
Anger Grinder on Lapua – Seinäjoki akselilla toimiva, kesällä 2023 perustettu bändi, ja musiikkityyli ammentaa vaikutteita aina punkista metallin kautta hardrockiin. Bändi ei kuitenkaan rajaa itseään yhteen genreen, joten koskaan ei voi tietää mitä tuleman pitää.

8) RuoTo – Kohtaaminen

Pohjoisen metsistä kajahtaa toismaailmallinen rock!

9) JAKKEDENNIS – EN MAINDAA

Moi! EN MAINDAA kappale kertoo pohjimmiltaan kiusaamisen voittamisesta! Ei saisi ikinä päästää kiusaajia pään sisään vaan tehdä sitä omaa juttua! Pitäisi yrittää olla välittämättä mitä muut ajattelevat!
-JAKKEDENNIS

10) Alkemistit – Vasta Synty Nyt

Mitä muita hetkiä meillä oikeastaan on kuin NYT? Menneet ovat muistin valikoituja paloja siitä mitä (ehkä) tapahtui, ne haalistuvat, yksityiskohdat unohtuvat ja lopulta häviävät. Tuleva taas on lopulta pelkkää arvailua, potentiaalia ilman konkretiaa ja aavistuksia vailla lunastusta…

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img