Ruotokuvia – sadunomaisia ja kipeitä mielenmaisemia

Aiheeseen liittyvää

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Arvostelussa Brazen Forgery – Karelia Suite

Turun seudulla pandemiaeristyksessä syksyllä 2021 kypsynyt metalliprojekti Brazen Forgery...

PUNK LUREX: Sotilaat kaduilla (Hiljaiset Levyt) digisingle 2024

Jaahas, eihän siitä ole kuin 12 vuotta, kun Punk Lurex julkaisi uutta musaa. Onko bändi sitten muuttunut? Sikäli nyt ainakin, ettei alkuperäisistä ole mukana kuin laulaja-basisti Tiina. Kitaristi Kukkakin on ollut kauan mukana. Musiikillisesti muutosta ei juuri huomaa, paitsi että yhtye ei enää horju niin kuin joskus ennen.

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Jaa somessa

Anna Aittomäen sadunomainen runokokoelma ’Ruotokuvia’ sukeltaa syvälle mielenmaisemiin.

Anna Aittomäen runokokoelma Ruotokuvia on julkaistu Aviadorin kustantamana. Röntgenkuvassa näkyy: puuttuu ihmisluinen tuki. Tilalla on ahvenen ruoto, tai mahdollisesti silakan, selkäevästä puuttuvat piikit.

Proosarunoissa liikutaan ihmisen ja muun maailman rajapinnoilla ja todellisuus laajenee moneen suuntaan. Suru huuhtoutuu vieraaseen veteen, sydämen eteisessä kasvaa siilipesue. Sadunomaisissa ja tarkoissa runoissa sukelletaan pinnan alle kipeisiinkin mielenmaisemiin, unohtamatta pullaa.

Anna Aittomäki (s. 1972) on kielen ammattilainen, kirjallisuusterapiaohjaaja ja kouluttaja, joka kirjoittamisen lisäksi rakastaa musisointia ja avovedessä uiskentelua. Ruotokuvia on hänen esikoiskokoelmansa.

AITTOMÄKI, ANNA : Ruotokuvia
90 sivua
Nidottu, pehmeäkantinen
ISBN 9789523812536
Ilmestymisaika: Elokuu 2024

Lähde Aviador Kustannus

spot_img