Elättikäärme – Kertomus Luopumisesta ja Selviytymisestä

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Jaa somessa

Elättikäärme on kertomus menetyksestä ja selviytymisestä, joka yhdistää sukupolvia. Kolme naista kantavat omia salaisuuksiaan, kunnes yksi päättää selvittää totuuden.

Kati-Annika Ansaksen romaani Elättikäärme on julkaistu Aviadorin kustantamana.

Ennen vanhaan maatiloilla oli kesyjä rantakäärmeitä, joilla oli salaperäisiä kykyjä. Ne asustivat tuvassa uunin tai lattian alla ja joivat kupista vastalypsetyn lehmän maitoa. Niitä kutsuttiin elättikäärmeiksi.

Tyär ei kykene menetyksen jälkeen palaamaan töihin ja hankkii itselleen lemmikkikäärmeen. Äiti vaihtaa humalassa isoäidille vaippoja, isoäiti puolestaan elää yhä uudelleen kesää 1954 ja valmistelee tulevia häitään. Isoisästä kukaan ei sano sanaakaan. Kaikki kolme naista elävät omissa lasisissa terraarioissaan ja kantavat salaisuutensa yksin, kunnes tytär päättää ottaa asioista selvää.

Tarina kertoo kadonneista juurista, jotka täytyy löytää, muistoista, jotka halutaan säilyttää sekä menneestä, joka halutaan unohtaa. Tarina katoamisesta ja anteeksi antamisesta. Viimeisestä henkäyksestä.

Kati-Annika Ansas (s. 1974) on Kymenlaaksosta kotoisin oleva, nykyisin helsinkiläistynyt kirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja. Elättikäärme on hänen toinen kaunokirjallinen romaaninsa. Esikoisromaani Tuhkataivas kertoi nuorten pahoinvoinnista, ja sama teema jatkuu myös Elättikäärmeessä hieman eri muodossa. Entisenä graafisena suunnittelijana Kati-Annikaa kiinnostaa myös videorunous, ja hänen teoksiaan onkin julkaistu Nokturno.fi-sivustolla.

Lähde Kati-Annika Ansas

spot_img