Viikon Kovin Biisi: VKB 33/24

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 33/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 2.9.2024 – 5.9.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 36. ehdokkaat

1) Tara – Kohti Uutta Maailmaa

Vantaalainen Tara liikkuu musiikillisesti raskaamman hard rockin jättiläisten jalanjäljissä, täyttäen lajin askelmerkit kuitenkin tinkimättömästi omilla ehdoillaan. Kohti Uutta Maailmaa -kappaleessa Tara maalaa vahvalla tulkinnallaan kuulijalle maailman, joka kertoo menetyksen tuskasta, sekä siitä kumpuavasta voimasta ja rohkeudesta.

2) MRiver – Restless

Restless vie kuulijan tutustumaan MRiverin rokimpaan puoleen. Edelleen ollaan vahvasti syntikoiden ja konemusiikin maailmassa, mutta Restless on saanut selvästi vaikutteita rockista ja hard rockista. Se onkin tuhti paketti tanakkaa komppia, muhkeita soundeja ja tarttuvia melodiakulkuja! Löytyypä biisistä jopa ABBA-pianoa…

MRiver valmistelee toista pitkäsoittoaan, joka julkaistaan tämän vuoden loppuun mennessä. Sitä pohjustetaan vielä kolmannella singlellä, joka julkaistaan myöhemmin syksyllä.

3) Wild Sleep – Hope

Hope on yhtyeen uunituoreen debyyttialbumin avauskappale, joka käsittelee hiuksenhienoa eroa tämän päivän kaaoksen ja dystooppisen tulevaisuuden välillä. Nimensä mukaisesti Hope luo myös toivoa, korostaen, että yhdessä me olemme vahvempia, yhdessä me selviämme.

4) L-Pär – Trikit

Ei kai täs mitää sanottavaa oo enempää

5) Kosmiset exät – Kuu laske askeleet

Uutta biisiä kosmisilta. Lyötiin hynttyyt yhteen Jani Jeulosen kanssa joka tuotti biisin. Selloa soitteli Jussi Immonen.

6) Nora Kinnunen – Ilman sua

Ilman sua on se hetki ja fiilis eron jälkeen, kun kierrät keskenäsi ympyrää oman pääsi sisällä ja olet vähän sekaisin, etkä vielä valmis eteenpäin. Kesäisen kupliva, kasarivaikutteinen, ”dancing with tears in my eyes”-henkinen, up-beat-pop/rock-meininki nostaa yksinäisyyden ja haikeuden mukana tanssittavaksi terapiaksi!

7) Keisari Irwiö – Kun Kantti Kestää

Keisari Irwiö – Irwin Goodmanin jalanjäljissä!
Uutuudet vuodelta 2024
Kuuntele ja pistä jakoon:
Kun Kantti Kestää

8) Varjotarha – Salaisuus

Varjotarhan kolmas singlejulkaisu Salaisuus maalaa leveällä siveltimellä eteeristä melankoliaa ja pinnan alla kytevää uhkaa Twin Peaksin, Bat For Lashesin ja Eivørin tunnelmissa.

Salaisuus on ensimmäinen osa konseptuaalista Mystiina-tarinaa joka seuraa eksentrisen hahmon odysseiaa kahden hyvin erilaisen todellisuuden välillä, meidän tutun maailmamme sekä yhtäaikaa lumoavan ja kauhistuttavan paikan jossain ihmismielen hämärän rajamailla, sisäavaruuden syövereiden esiripun takana.

9) Drunkatz – Kuolematon

Vuosien hiljaiselon jälkeen, potkaistiin projekti taas käyntiin 2023 päivitetyllä kokoonpanolla. Studiossa Heinäkuussa 2024 äänittämässä 5 biisin EP. EP:n ensimmäinen sinkku ”Kuolematon” julkaistiin 16.8 ja sitä tarjoamme tähän kilpailuun. Tyylinä suomirock, featuring artisti tällä kappaleella Anssi Kartela, Rippikoulu bändistä.

10) Akvaariokuha – I hot a truck up My ass

tämmönen parodia

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img