Kaikki on jazzia – Rinneradio Laternassa 14.9.24

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Jaa somessa

Komean uran tehnyt jazz-electronica fuusiobändi RinneRadio on kovassa live-iskussa. Tampereen Laterna on palannut tänä vuonna keikkapaikkojen kastiin ja ympäristönä oikein mainio tällaisille jazz-eventeille.

Laternan portaisiin nouseminen aiheutti itselle nostalgisia lämpöisiä aaltoja, niin monet kerrat elämäni varrella olen niitä kavunnut erilaisten klubien ja konserttien innoittamana. Pitkästä aikaa siis Laternan klassisen tyylikkäiden seinien sisällä pääsin fiilistelemään musiikkia, josta vastasi ennen pääesiintyjää dj:t Sane ja TM Shuffle. Vinyyleiltä kuultiin sekä triphop-klassikoita, että dubin ja jazzhousen teoksia. Pitkän linja tamperelaiset levykeräilijät laativat mukavan soundtrackin alkuillalle josta sujuvasti soljuttiin Rinneradion keikkaan.

Bändin soundi koostui Tapani Rinteen klarinetista, Aleksi Myllykosken samplerista ja Juuso Hannukaisen perkussioista. RinneRadio esitti paljon klassikoita laajasta diskografiastaan ja joitakin biisejä myös viimeisimmältä ambient-jazz-levyltä Balladium. Näiden lisäksi myös uutta, vielä julkaisematonta materiaalia tuli jonkun verran, ja ne biisit vakuuttivat minut modernin technon tyylisellä tuotannollaan. Oli ilo seurata riemua, millä muusikot esiintyivät yhdessä ja nauttivat selvästi myös improvisoiden jazzin leikkisyydellä.

Klubi oli loppuunmyyty ja oli mukava seurata tanssilattian hurmosta kun selvästikin bändin fanikuntaa oli runsaasti saapunut paikalle. RinneRadio on instituutio, mikä on pysynyt ihmisten tietoisuudessa vaikka julkaisutahti ei ole viime vuosina ollut kovin tiivis. Hieno huomata että tällainen vaihtoehtoisempi instrumentaali-musiikki maistuu kansalle.

Mikko Ihalainen

spot_img