Vuoden tiedekirjana palkitun Mirkka Rekola -elämäkerran toinen osa on julkaistu

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 35/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

The Record of My Life #35: Nine Inch Nails – The Downward Spiral (Nothing records 1994)

Tiedättehän ne albumit, joita ei tarvitse edes laittaa soimaan ja silti se musiikki soi alitajunnassa ja lyriikat tulee vahvasti ajatuksiin, koska olet kuunnellut levyä niin paljon oikeassa herkkyyskaudessa ja ajassa? Minulle Nine Inch Nailsin The Downward Spiral on juuri sellainen. Harvemmin sitä enää kuuntelen, mutta levyn kansikuva ja tunnelmat palaavat mielen looppailuun usein.

Kotimaiset konemusiikki-levymerkit: X-Rust Organization

Oikeastaan X-Rust on enemmän konemusiikki-järjestö kuin varsinainen levymerkki, mutta ovat julkaisseet sen verran vakuuttavan määrän elektronista musiikkia vinyylinä että kuuluu myös tähän sarjaan ehdottomasti! Kalle Karvanen ja Eemeli Lehto vastailivat haastatteluuni järjestön edustajina Turusta.

Kellaribändit – keikkajärjestäjän kaksiteräinen miekka

Autotalleissa ja treeniksillä ryskää koko joukko potentiaalisia bändejä, jotka...

Wintersun – Time II

Wintersunin Time II:sta onkin odotettu kuin Chinese Democracya. Wintersun...

Jaa somessa

Mirkka Rekola II -elämäkerta avaa runoilijan rikkaan sisäisen maailman ja hänen vaikuttavat tuotantonsa. Rekola koki, ettei hänen tuotantoaan täysin ymmärretty, vaikka saikin paljon positiivista huomiota.

Mirkka Rekola II -elämäkerta vie lukijan runoilijan elämään 1970-luvulta vuoden 2014 kuolemaansa asti. Teos kuvaa tarkasti hänen sisäistä maailmaansa, jota runot ja aforismit heijastavat.

Rekolan elämässä merkittäviä olivat rakkaus ’mysteerihenkilö’ Maijaan ja suhde Mirjam Polkusen kanssa. Myöhemmin hänellä oli suhde Kersti Juvan kanssa, ja ajanjaksolle osuu teokset kuten Puun syleilemällä ja Silmänkantama. Hänen myöhäistuotantoon vaikuttivat muun muassa kristilliset mysteeriot, äidin kuolema ja itsensä vanheneminen.

1990-luvulla Rekola astui yleisön eteen ja ilahtui saaneensa paljon positiivista huomiota. Hän arvosti runojensa käännöksiä ja saatuja palkintoja, mutta koki, ettei tuotantoa vieläkään täysin ymmärretty. Rekola kirjoitti runoutta ’maailmanlopun jälkeen’, jossa minä ja sinä, aika ja paikka yhtyivät.

Jonimatti Joutsijärvi on yksi sukupolvensa lahjakkaimmista runoilijoista ja kriitikoista. Hänen esseeteoksensa Ei mikään itsessään toi uutta kokemuksellista ajattelua kirjallisuuteemme.

Mirkka Rekola II – Elämä koko ajan käy ilmi salasta on nyt saatavilla kirjakaupoista ja e-kirjana.

Lähde Into Kustannus

spot_img