Barathrum - Überkill – Emotion Zine – Lööppi

Barathrum – Ãœberkill

Aiheeseen liittyvää

Varjo-Riitan Häpeänsovitusseremonia 9.10.2024 (Kult, Helsinki)

Vettä vihmoi vaakasuoraan lokakuun näyttäessä kauniimpia kasvojaan Helsingin illassa....

OO Recordingsin kuudes julkaisu ulos marraskuussa diginä ja kasettina.

Kuudes julkaisu OO Recordingsilla kasvattaa artistien listaa Ukrainaan, kun...

Emotion visa: Hellsinki Metal Festival

Emotion visa palaa kesälomilta ajankohtaisella visailulla. Testaa mitä tiedät...

Jani Kaaro palkittu Tietopöllö-palkinnolla — Uusi tietokirja tutustuttaa geenien maailmaan

Jani Kaaro palkittiin Tietopöllö-palkinnolla ansiokkaasta lasten tietokirjatuotannostaan. Hänen uusimmat teoksensa tutustuttavat lukijan maailman ihmeisiin kiehtovalla tavalla.

Lauri Nurmi julkaisee kirjan Sanna Marinista

Lauri Nurmen uusi kirja tarjoaa syvällisen katsauksen Sanna Marinin elämään ja poliittiseen matkaan. Kirja julkistetaan 24. lokakuuta Helsingin Kirjamessuilla.

Jaa somessa

Hammer of Hate levy-yhtiö on julkaissut suomalaisen mustanmetallin pioneerin, Barathrumin, kymmenennen albumin. Levy kantaa nimeä Überkill ja se on saatavissa sekä CD- ja vinyyliformaateissa.

Suomalainen Barathrum ei liiemmin esittelyjä kaipaa. Vuonna 1991 perustettu yhtye on yksi Suomen ensimmäisistä black metal -bändeistä ja nyt yksi pisimpään toimineista. Vaikka Suomen black metal -historia usein pyörii Beheritin, Impaled Nazarenen ja Archgoatin ympärillä 90-luvulla ja sitten Hornan, Satanic Warmasterin ja Behexenin ympärillä vuosituhannen vaihteessa, Barathrum on pysynyt vakaasti visiossaan jyräävän, bassovoittoisen black metallin airuena. Ja Barathrumissa todellakin on kaksi bassokitaraa!

Yhtyeen kaksi ensimmäistä albumia – Hailstorm ja Eerie (molemmat julkaistu vuonna 1995) ovat edelleen ehdottomia alan klassikoita, mutta sen jälkeen yhtye on ottanut tietoisesti riehakkaamman ja metallisemman otteen, joka kirkasti bändin musikaalisen vision. Vaikka bändi meni ns. tauolle vuoden 2005 Anno Asperan jälkeen, Barathrum palasi takaisin karkeampana ja riehakkaampana kuin koskaan vuoden 2017 Fanatiko-albumilla.

Nyt seitsemän pitkän vuoden kuluttua Barathrum on siis takaisin. Ãœberkill todistaa, että Barathrum on ennen kaikkea erittäin loistava heavy metal -bändi – vain sellainen, joka on sysimusta, murskaava ja bassovoittoinen kuin mikä. Barathrumin mustanmetallin nautintoja on siis luvassa!

Lähde: Hammer of Hate

spot_img