One of Nine – Eternal Sorcery (2023)

Aiheeseen liittyvää

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Palkittu LANU!-kirjallisuusfestivaali juhlistaa kirjallisuutta myös liveyleisön edessä

LANU!-kirjallisuusfestivaali yhdistää virtuaalisen sekä livetapahtuman, keskittyen itseilmaisuun ja nuorten kirjallisuuteen.

Särkänniemen kesä käynnistyy Cyan Kicksin tahdissa

Särkänniemen huvipuiston kesäkausi alkaa 30.4. Cyan Kicks esiintyy vappupäivänä ja uusi Retro-pelihalli avautuu toukokuussa.

PROBLEMS?: Singles 1978-1983 (Stupido Twins TWINLP278) 2024

Kyllähän kaikki nyt ainakin nuo A-puolen biisit ovat kuulleet. Neljä ensimmäistä biisiä on ainakin klassista suomipunkkia, Ei tää lama päähän käy, Häirikkö oon, Tapan aikaa ja Tahdomme tilaa. Tietty se viideskin eli suurin hittinsä Katupoikien laulu; sitä ei tosin oikein enää jaksa kuunnella, sitä kuuli silloin ilmestyessään jo koko ajan ja vieläkin ihan kiitettävästi.

Jaa somessa

Juuri kun olin jo päättänyt vuoden parhaat metalliplatat, niin jostain ihmejenkeistä tulee tällaista sopivan sysimustaa black metal -debyyttiä yhtäkkiä loppuvuodesta. Homman nimi on vieläpä taitolaji, eli melodinen ja majesteettinen kaahaus juuri oikealla tavalla melankolian siivittämänä.

Tuolta vapauden ja toivon maasta ei ole pahemmin tullut mielikuvituksellista black metallia hirveästi omaan makuuni. Muutenkin koko skene sieltä on jäänyt ainakin itselleni melko tylsäksi. Tämä One of Nine on siis erittäin miellyttävä uusi tuttavuus. Esimerkiksi Watainin kaltainen moderni ja melodinen black metal ei ole oikein meikäläiseen uponnut ikinä, mutta nämä tyypit laittavat esikoisellaan ilmoille sopivaa vastakohtaa moiselle henkisesti.

On pakko mainita, että tällaista tunnelmaltaan hyvää Dimmu Borgirin Stormblåstin ja Emperorin In the Nightside Eclipsen -kaltaista synamattojen täyttämää ysärifiilistelyä tulee harvoin vastaan. Vieläpä kun hommaan lisätään kunnon paahto. Muutenkin plussaa tulee kolossaalisesta virvelisoundista ja sopivasta liidikitaroinnista. Oman jännittävän ja mielenkiintoisen osansa tuo Satyriconin kahta ekaa albumia mukailevat pienet akustiset osiot.

Eternal Sorcery on täynnä surumielisiä melodioita, majesteettisia tunnelmia ja kunnon runttausta. One of Nine ei ole pyörää keksinyt uudelleen, mutta nämä kaverit ovat osanneet yhdistää hyvässä mielessä klassisen mustan metallin, kovan vauhdin ja siihen liittyvän tunnelmoinnin toisen aallon perinteitä mukaillen yhteen. Toki kosmeettisia virheitä piisaa, mutta debyytiksi tämä on kuitenkin todella kova.

Se kuitenkin siitä. Jos tämä uusi poppoo saa nokitettua tästä, niin käsissä alkaa olla jopa nykyaikaista klassikkomatskua.

– K. Leijala

P.S.

Kun tarkemmin mietin, niin olisipa Dimmu Borgir ehkä tällaisen levyn tehnyt joskus Stormblåstin jälkeen?



spot_img