Han Kangille Kirjallisuuden Nobel-palkinto

Aiheeseen liittyvää

OO Recordingsin kuudes julkaisu ulos marraskuussa diginä ja kasettina.

Kuudes julkaisu OO Recordingsilla kasvattaa artistien listaa Ukrainaan, kun...

Defiled Serenity – Your Worst Enemy

Before The Dawn -yhtyeen keulahahmon Paavo Laapotin perustama Defiled...

Emotion visa: Hellsinki Metal Festival

Emotion visa palaa kesälomilta ajankohtaisella visailulla. Testaa mitä tiedät...

Jani Kaaro palkittu Tietopöllö-palkinnolla — Uusi tietokirja tutustuttaa geenien maailmaan

Jani Kaaro palkittiin Tietopöllö-palkinnolla ansiokkaasta lasten tietokirjatuotannostaan. Hänen uusimmat teoksensa tutustuttavat lukijan maailman ihmeisiin kiehtovalla tavalla.

Arvostelussa AVSR – Color Cycle

Tällä kertaa levylautasella on jyväskyläläisen musiikintekijän, Antti Rautapään, sooloprojektin...

Jaa somessa

Eteläkorealainen Han Kang on saanut kirjallisuuden Nobel-palkinnon tunnustuksena runollisesta proosastaan, joka käsittelee historian traumoja ja elämän haurautta.

Eteläkorealainen kirjailija Han Kang on saanut kirjallisuuden Nobel-palkinnon. Häntä on usein kutsuttu Korean kirjalliseksi omatunnoksi.

Nobel-palkinnon perusteluna oli Kangin intensiivinen, runollinen proosa, joka kohtaa historialliset traumat ja paljastaa ihmisen elämän haurauden. Kirjallisuusmaailmassa kirjailijan saavutukset ovat saavuttaneet mittaamatonta ylpeyttä ja arvostusta.

Kirjailijan tunnetuimpiin teoksiin kuuluu ’Vegetaristi’, joka voitti Booker-palkinnon vuonna 2016. Lisäksi teos ’Älä jätä hyvästejä’ palkittiin Ranskassa Prix Médicisillä vuonna 2023, ja se on suomennettuna saanut kiitosta Taru Salmisen käännöstyönä.

Kang käsittelee teoksissaan ihmisen sitkeyttä, haurautta ja muistamisen tärkeyttä. Hänen teoksensa tuovat esiin myös kulttuurisia kipupisteitä Koreassa ja globaalisti.

Lähde Gummerus

spot_img