Arvostelussa Metalli Inc. – Kultalusikka

Aiheeseen liittyvää

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

One of Nine – Eternal Sorcery (2023)

Juuri kun olin jo päättänyt vuoden parhaat metalliplatat, niin...

Jaa somessa

”Sävellys itsessään on toimiva ja kertosäkeen melodiassa on korvamatopotentiaalia.”

Sanat
0
Sävellys
0
Kokonaisuus
0
Arvosana
 yasr-loader

”Metalli Inc:n musiikki on tuttua ja turvallista suomeksi laulettua riffivoittoista suomimetallia, -tälle musiikille on suomessa aina tilausta. Olemme julkaisseet “Raskas taakka” -debyyttialbumin lokakuussa 2020. Viimeisin single “Kultalusikka” julkaistiin 5.11.2021. Kesään mennessä julkaisee yhtye seuraavan singlen.”

Kultalusikka kertoo ihmisistä jotka saavuttavat helpon ja onnellisen elämän vähemmällä kuin suurin osa meistä. He eivät tunne empatiaa ja tavoitteena on suurien omien etujen saavuttaminen, usein keinoja kaihtamatta.

Valta sokaisee ja saa ihmisessä esiin arrogantteja sekä opportunistisia piirteitä. Nämä ihmiset ovat yksinäisiä, ilman oikeita ystäviä. Lopulta raha ei tee onnelliseksi eikä kukaan rakasta heitä heidän itsensä takia.

Eihän tästä voi olla pitämättä. Rumpali Kessi Tuominen polkaisee biisin käyntiin melkoisen hyvällä svengillä ja sama hyvä poljento jatkuu läpi kappaleen. Toki tässä ei ole hänen soittoaan aiemminkin ja muissa yhteyksissä kuulleelle mitään uutta, mutta silti se on syytä mainita.

Soolokitaristi Elmo J. Karjalainen esittelee itsestään maltillisemman puolen ja tuo kappaleeseen hienon lisän tyylitajuisella lead-kitaroinnillaan. C-osassa Elmo näyttää kuitenkin välähdyksen kitarataituruudestaan, mutta tekee senkin tyylitajuisen maltillisesti.

Sävellys itsessään on toimiva ja kertosäkeen melodiassa on korvamatopotentiaalia.

Laulaja Jari Alhasen ääni on persoonallisen toimiva ja tuo sanoihin syvyyttä ja uskottavuutta. Sovituksessa on otettu huomioon ”vähemmän on enemmän” ja ehkä siksi juuri Kultalusikka-biisissä kaikki elementit erottuu selkeästi ja bändi kuulostaa tiukalta nipulta ja toki sitä myös on.

Loistavaa tekemistä!

Metalli Inc. -kokoonpano

Jari Alhanen – laulu, kitara & kosketinsoittimet
Elmo J. Karjalainen – soolokitara (ex Kilpi, ex Deathlike Silence)
Mikko Saastamoinen – basso (Rocking Corpses)
Kessi Tuominen – rummut (Dr.Doctor, NoLimits)

Spotify: https://open.spotify.com/artist/1ydXYe717MvzFFTEaN2QCQ
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCIWjzI84b2UNu0uH9tI5gSQ/videos
Instagram: https://www.instagram.com/metalli_inc_band
Facebook: https://www.facebook.com/metalliinc

– K. Lukkarila

spot_img