Mikään ei voisi olla paremmin – millaista on olla aikuinen ilman omaa perhettä?

Aiheeseen liittyvää

Nemi: Onni onnettomuudessa

Norjalaisen Lise Myhren piirtämän Nemi -sarjakuva-albumin lukeminen pitkän tauon jälkeen on todellakin kuin törmäisi vanhaan hyvään ystävään.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

TV SMITH: Generation Y (Hiljaiset Levyt HIKI-073) 2022

TV Smith on suomalaisille jo aika tuttu, ainakin tietyissä piireissä. Mieshän on keikkaillut täällä lukemattomia kertoja yksinään tai vaikkapa Punk Lurex OK:n kanssa, jonka kanssa teki myös EP:n.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Jaa somessa

Marie Aubertin palkittu uutuusromaani Mikään ei voisi olla paremmin on samaistuttava perhetarina sisaruskateudesta, rakkaudenkaipuusta, aikuisuudesta ja lapsuudenperheen pingottuneista suhteista.

Norjalaiskirjailija saapuu Suomeen toukokuussa Helsinki Lit -kirjallisuusfestivaaleille.

Kuinka pilataan täydellinen viikonloppu perheen kesken? Menestynyt arkkitehti Ida on juuri täyttänyt neljäkymmentä ja päättänyt jäädyttää munasolujaan. Ida aikoo kertoa päätöksestään perheelleen viikonloppuna, kun kaikki kokoontuvat suvun mökille juhlimaan äidin 65-vuotispäiviä. Sitten Idan pikkusisko Marthe kertoo omat suuret uutisensa.

Mikään ei voisi olla paremmin on kipeänhauska kertomus perhesuhteista ja lapsuudenperheen dynamiikasta, joka ei tunnu muuttuvan, vaikka ihmiset kasvavat. Romaani kuvaa riemastuttavan tarkkanäköisesti pohjoismaista lapsiperheidylliä ja kysyy, voiko ilman lapsia elää hyvää elämää.

Mikään ei voisi olla paremmin -kirja

”He ostavat isomman asunnon tai rivitalonpätkän puutarhoineen, joo joo, taisivathan he sanoa, etteivät ikinä muuttaisi kaupungin ulkopuolelle, mutta ajattele, että lapset voi päästää suoraan ulos, he hankkivat kaiken sen, mille vielä muutama vuosi sitten nauroivat, autotallin ja kaksi autoa ja Weberin grillin, jonka kokoa he hieman nolostelevat, mutta iso grilli on niin kätevä, kun on paljon porukkaa ystäväperheiden tullessa käymään, ja on puuroa ja pulautuksia ja tahroja ja pissaa ja kakkaa ja räkää ja liian vähän unta, niin vähän unta, ja jatkuvaa kitinää ja vesirokko joka lapsella ja mahatauti joka lapsella ja flunssa joka lapsella ja sitten uusi mahatautikierros.

Ja he syövät joka aamu aamiaista yhdessä, kolmistaan tai nelistään tai viisistään, nukahtavat joka ilta jonkun viereen, lähelle toista, ja joka yö heidät herättää lapsi, joka haluaa nukkua heidän sängyssään, lapsi jonka ympärille he kietovat kätensä ja joka on heidän omansa.”

Norjalaiskirjailija Marie Aubert nousi kotimaassaan tunnetuksi jo esikoisteoksellaan, novellikokoelmalla Kan jeg bli med deg hjem. Mikään ei voisi olla paremmin on palkittu arvostetulla Ungdommens kritikerpris -palkinnolla ja se on ollut arvostelu- ja myyntimenestys Norjan lisäksi myös Ruotsissa. Oslossa asuva Aubert saapuu Suomeen Helsinki Lit-kirjallisuusfestivaaleille toukokuussa.

Marie Aubert: Mikään ei voisi olla paremmin
Tilattavissa netistä
Suomentanut Aino Ahonen1
44 sivua
Myös äänikirjana, lukija Pirjo Heikkilä

Lähde Gummerus

spot_img