Damien Echols – Korkea Magia (Basam Books 2024)

Aiheeseen liittyvää

PLASTIC TEARS: Motorhome

Herra jumala. Täytyy sanoa, että biisi on sellainen, että luulisi Andy Mccoyn olevan kateellinen. Plastic Tears tai lähinnä Miqu on kaikkia luonnonlakeja uhmaten jaksanut vetää Hanoi-Dogs D'amour-linjaa vuosikymmenet, ja vaikka on välillä itselläkin eräästä pikkuasiasta mennyt sukset ristiin joskus hamalla 90-luvulla, niin asiat sovittiin jossain Puntalan juomisillassa ajat sitten ja kyllä se niin on, että kyllä niitten toi nimi kannatti pitää. Syy on mielestäni selvä, tappiot voitoksi.

Tero Saarinen Companyn tiedotustilaisuuteen kutsu: Uusi kantaesitys ja muutoksia tiedossa

Tero Saarinen Companyn uusi kantaesitys ja ulkomaanvierailut esittelyssä tiedotustilaisuudessa Kaapelitehtaalla.

Taina Niemelle Savonia-palkintoehdokkuus!

Taina Niemi on saanut Savonia-palkintoehdokkuuden koukuttavalla esikoisromaanillaan Ämpärikesä. Teos käsittelee nuoruuden haasteita ja on täynnä toivoa.

Taapelitaivas voitti Toisinkoinen-palkinnon

Anu Kolmonen voitti Toisinkoinen-palkinnon romaanilla Taapelitaivas, joka käsittelee elämää syrjäytyneenä maaseudulla.

Matkakertomus: Portugalilaiset polut vievät Santiago de Compostelaan

Jyrki Teeriahon kirjassa 'Portugalilaisilla poluilla' matkataan kahden pyhiinvaelluspolun kautta Portosta Santiago de Compostelaan. Kiehtovat reittikuvaukset ja seikkailut vangitsevat lukijan.

Jaa somessa

Damien Echols tuo maagiset rituaalit rahvaan saataville ilman vuosikymmenten okkultististen teosten dekoodaamista tässä hieman eri näkökulmasta kirjoitetussa todellisuuen eri kerroksia avaavassa self-help-teoksessa. Matti Rautaniemen mainio käännös Echolsin kirjasta tuo myös suomenkielisille etsijöille nyt tämän kaiken tiedon rituaaleista ja käytännön ohjeista saataville.

Mitäpä muuta magia oikeastaan on pelkistetyltä merkitykseltään kuin oman tahdonvoiman kehittämistä ympäröivän todellisuuden muokkaamiseen. Perinteitä ja lähdeteoksia on yhtä paljon kuin erilaisia kulttuureja maailmassa, mutta kaikki pyrkinevät samaan tavoitteeseen eri polkuja käyttäen.

Itsekin olen hieman marinoitunut esoterian ja okkultismin matalassa päädyssä, lähinnä tutkiskellen erilaisia ilmiöitä ja traditioiden historiaa. Aina on kuitenkin jäänyt epäselväksi että mitä loppujen lopuksi Golden Dawn teki käytännössä rituaaleissaan tai John Dee kun pyrki keskustelemaan arkkienkeleiden kanssa. Okkultismi ja esoteeriset perinteet ovat kulkeneet historiassa käsi kädessä tieteen kehityksen kanssa, joten ihan pelkästään olankohautuksella näitä ilmiöitä en voi ohittaa. Benjamin Franklin ja Isaac Newton harrastivat magiaa, samoin kuin Jack Parsons, eli joku yhteys on toistuvilla rituaaleilla sekä poikkeavilla tajunnan tiloilla nerokkaiden tieteilijöiden ahaa-elämysten syntymiseen.

Damien Echols tuomittiin 18-vuotiaan syyttömänä murhasta elinkautiseen Yhdysvaltojen oikeuslaitoksen toimesta. 18 vuotta meni vankilassa ja siitäkin puolet eristyssellissä. Hänellä oli siis riittävästi aikaa uppoutua salatieteiden maailmaan ja syventyä magiaan. Oman kokemuksensa mukaan magian avulla hän sai muokattua todellisuutta ja pääsi lopulta vankilasta elävänä ja yhä järjissään vapauteen. Nykyään hän kirjoittaa, valmentaa ja tekee podcasteja maagisesta todellisuudesta.

Kirja avaa Echolsin taustaa ja ajattelua vain kevyesti ja keskittyy opettamaan erilaisia menetelmiä ja rituaaleja. Mielenkiintoisinta ovat taustatiedot rituaaleista, vaikkei haluaisikaan itse harjoitella magiaa. Paljon on kyse meditoinnista, mantroista, hengitysharjoituksista ja visualisoinnista. Hyviä menetelmiä ja jos kiinnostusta on, tämän kirjan avulla niihin saa näkökulmaa okkultismin perinteistä. Kirjan loppua kohden mennään jo monimutkaisten mantrojen ja moniosaisten rituaalien pariin, ehkä jonkun mielestä sinne syvään päätyyn arkkienkelien ja pyhän geometrian ulottuvuuteen.

Mikko Ihalainen

spot_img