The Record Of My Life #2: Tissejä ja turvaseksiä!

Aiheeseen liittyvää

pothOles – It’s Been a While (Common Labour 2024)

Common Labour-levymerkki palaa vuosien tauon jälkeen tuomalla label-isännän PothOlesin uutta syvää house-musiikkia kuulijoille vinyylimuodossa. Deep housea genren klassisessa merkityksessään tarjoillaan neljän kappaleen voimin.

The Record Of My Life #32: CMX – Aion

Täyden kympin tuotos, josta on suorastaan mahdottomuus löytää heikkoa hetkeä.

Viikon Kovin Biisi: VKB 26/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Mitkä kirjat ovat suosituimpia pääkaupunkiseudulla tänä kesänä?

Pääkaupunkiseudun kirjastojen kesälukemistasuositut: dekkarit ja Finlandia-ehdokkaat. Oodi on Helsingin matkailuvetonaula.

Ruisrockin festaritunnelma huipussaan: Iloinen ja ikimuistoinen viikonloppu

Ruisrock-festivaali toi Ruissaloon 105 000 juhlijaa ja yli 100 upeaa artistia. Tapahtuma oli täynnä musiikkia ja unohtumattomia hetkiä.

Jaa somessa

The Record Of My Life #2

The Record Of My Life -palstan toinen esittely. Tällä kertaa ääneen pääsee elämänsä levyn esittelevä zinen toimittaja Mike Van Dola. Mike on monessa mukana ja vaikuttaa mm. eurodance-yhtye Atomic Berriesin taustalla. Sitten asiaan…

Varoitus

Fyysinen levy – eikä edes piraatti!

Poimin hyllystä hyppysiini oranssin sävyttämän levykotelon. Avaan kannen, näen etukannen kuvan uudestaan, joskin nurinpäin. Levy on punasävyinen ja sen reunoilla kiertää hopeinen teksti, joka englanniksi kertoo luvattoman levittelyn olevan kiellettyä. Sama viesti toistuu saksaksi.

Irrotan CD:n kotelostaan ja asetan sen Philips-merkkisen stereo-radionauhurin CD-pesään. Suljen laitteen kannen ja se alkaa vinkua levyn suhistessa sen sisuksissa. Tökkään play-painiketta.

Ensitunnelmat

Avauskappaleen aloittaa miellyttävä naisääni mennen suoraan asiaan; nainen lausuu kappaleen nimen jatkaen kertosäkeen lopuilla sanoilla. Taustalla soi lempeä padi ja pian lead-syna astuu mukaan iloisesti arpeggiota toistaen.

Sitten… boom, boom, boom! Koko instrumenttivalikoima läväytetään kerralla framille ja enää ei ole epäselvää mistä suunnasta tuulee. Miesääni räppää hetken ja pian palataan taas kertosäkeeseen.

Loput kappaleesta toistaa edelläkuvattuja elementtejä höystettynä sinne tänne, oletettavasti tuottajaneron strategisesti valitsemiin paikkoihin lisätyillä voihkinnoilla. Kappale päättyy alunkaltaisten elementtien merkeissä.

Saksassa asiat osataan

Yhtye on perustettu Saksassa vuonna 1994. Perustajakaarti muodosti ns. pyhän kolminaisuuden: nerokas tuottaja, muodollisestikin pätevä naislaulaja sekä epämääräinen miesräppäri. Alkuvaiheiden levyillä miltei kaikki rap-osuudet päätyikin laulamaan tuottaja Brandes itse.

Bändin kasvutarinaan sisältyy hämäriä lakipykäliä, kiistoja ja keinottelua. Vuosien 1995-1996 tienoilla remmiin oli ilmaantunut kaksi uutta naislaulajaa ja yhtye päätyi levittymään tässä artikkelissa käsiteltävän oranssin hittialbumin sekä toisen mokoman vuosi sen perään.

Tämän jälkeen yhtye oli ilmeisesti kupattu tyhjiin, koska se menetti tatsinsa ja kaikki myöhemmät julkaisut ovat rahan puutteessa väännettyjä limboja.

Levyn biisit

 1. Willy Use a Billy Boy
 2. Why
 3. Help Me Dr. Dick
 4. Ecstasy
 5. The Power of Sex
 6. Love and Sex Are Free
 7. Talk to Your Girl
 8. Fritz Love My Tits
 9. Erotic Dreams
 10. Tears in Your Blue Eyes
 11. Gimme Good Sex
 12. Angel’s Night
 13. Freedom
 14. Willy Use a Billy Boy (The House Remix)
 15. Help Me Dr. Dick (The First Aid Remix)

Seksi kiinnostaa

Levyn kappaleiden aiheet pyörivät kaikki vapaamielisen ja iloisen seksin ympärillä. Seireenien kutsuhuutoja vastaava teema toistuu valtaosassa biisejä. Suomessa samaa linjaa voisi edustaa Ressu Redfordin suoraselkäinen kappale ”Nyt nussitaan”.

Kappaleiden nimet ovat iskeviä ja niistä sekä kappaileiden sanoista välittyy rento ja humoristinen ote. Kuvailemani avauskappale kertoo turvallisen seksin merkityksestä, joten ei voida väittää, etteikö levyllä olisi myös yhteiskunnallista kehitystä edistävää sanomaa.

Kappaleet ovat pääasiassa erittäin maukasta ja mukaansatempaavaa eurohumppaa. Mukaan on myös heitetty muutamia slowareita, joissa soitinvalikoimaa on ehostettu mm. puhdassaudinen kitaralla ja cembalolla. Tällainen on yllättäen myös levyn nimikkoraita.

En osaa sanoa, mistä tämä musiikki on saanut vaikutteensa, mutta selvää on, että tuottaja Brandes todellakin osaa asiansa.

The Power Of Sex -kansi
Levyn kansi.

Joukossa myös sekundaa

Yksi maanantaikappale, Love and Sex Are Free, on mahtunut myös mukaan. Biisin saundit ovat omituiset ja naisvokalistin sijaan harvakseltaan lausuttua fraasia toistaa muovisen syntikan vocoder-puhe. Vältä tätä kappaletta! Olisi varmasti kiintoisaa kuulla tarina tämän levylle päätymisen takana. Arvelen siihen liittyvän vähintään kiristystä ja lakisotkuja.

Ainakaan kappaleiden määrässä ei ole puutteita, sillä niitä on kokonaiset 15, lopun pari remixiä mukaanluettuna. Suurin osa muista biiseistä on radioversioita.

Taidokas kädenjälki

Yleisvaikutelma levystä on pirteä, ammattitaidolla hiottu ja nerokasta visiota noudattava brändituote. Mitä aihepiiriin tulee, niin yhtye on todellakin alansa ykkönen.

Levyn kannessa lotus-asennossa istuu uhkeilla paljailla rinnoilla varustettu kuusikätinen blondi. Seksipommin jokaisessa kädessä on jokin lämpimiin tunnelmiin viittaava esine, alavasemmassa kourassa tämä levy itse.

Kansivihkon sivut täyttää tissejä ja supervoimia vilisevä avaruuteen sijoittava sarjakuva, jossa seurataan jonkinlaista kolmiodraamaa. Piirtojälki ja väritys on erittäin tyylikästä ja miellyttävää. Viimeisillä sivuilla esitellään yhtyeen fanituotteita ja mukana on myös tilauslomake.

Yhtyeen musiikkivideot ovat myöskin maukkaita, värikkäillä grafiikoilla animoituja tarinoita.

Valintani The Record of My Life -albumiksi on E-Roticin 1995 julkaistu hittilevy ”The Power of Sex”.

Arvosana: Sex poäng!

Levy Spotifyssä: https://open…/4CZ5p5FDQNonDI2g3fr2oi

Palstan pääsivu: The Record Of My Life

– M. Van Dola

spot_img