Rakastetun lauluntekijän elämäkerrassa ääneen pääsevät myös läheiset ja yhteistyökumppanit

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Brazen Forgery antaa viimeisen voitelun menetetylle maalle

Dark metal -projekti Brazen Forgery julkaisi ensimmäisen singlen syksyllä...

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Type-303 – Lost in Paradise ep (Verrazzano 2024)

Tamperelaisen Verrazzano-lafkan uusimman ep:n sisällysluettelossa voisi lukea baleaarista kosmista diskoa, acid-huiluhousea ja elektroa täydellisen kesäisessä vinyylissä. Nostalgia kohtaa nykypäivän tuotannon Type-303n studiossa ihanan nosteisessa auringonlaskussa.

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana – nyt hän haluaa auttaa muita nuoria välttämään saman kohtalon

Saana Opacic menetti luottotietonsa 19-vuotiaana ja haluaa nyt auttaa muita välttämään saman kohtalon. Hän jakaa tarinansa kirjassa 'Hyvä paha raha' ja tarjoaa konkreettisia neuvoja talouden hallintaan.

Jaa somessa

Jukka Kuoppamäen elämäkerta – Elämän mittainen laulu ilmestyy 31.8. Lauluntekijä täyttää 80 vuotta 1.9.

Elämäkerta on kunnianosoitus säveltäjämestarille itselleen, mutta myös kaikkien suomalaisten tuntemalle 50-vuotiaalle Sininen ja valkoinen -kappaleelle.

Jukka Kuoppamäki
Ari Mennander & Kaisa Rautanen: Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu (Docendo 2022), sidottu, 480 sivua.

Kuoppamäki käy läpi kirjassa nousunsa Suomen musiikkitaivaan huipulle, dramaattisen lähtönsä pappisseminaariin Saksaan, kohtalokkaan konkurssinsa ja nousun takaisin huipulle niin lauluntekijänä kuin laulajana.

Kirja antaa myös ensimmäisen kerran perusteellisen vastauksen siihen, miksei Kuoppamäki lukuisista lupauksista huolimatta koskaan palannut Suomeen vaan asuu yhä Saksassa. Pappina toisen merkittävän uran tehnyt Kuoppamäki onkin viettänyt yli puolet elämästään Saksassa.

Tällä kertaa Kuoppamäki ei muistele yksin vaan ääneen pääsevät myös lukemattomat läheiset ja monet hänen uraansa läheltä seuranneet avainhenkilöt, kuten Katri Helena, Jari Sillanpää ja Markku Veijalainen.

Kirja sisältää myös ainutlaatuista tietoa Sakari Topeliuksen ja Kuoppamäen sukuyhteydestä sekä muusikon henkisestä tiestä.

Jukka Kuoppamäki (s. 1942) tunnetaan lukuisista menestyshiteistään, kuten Pieni mies, R-a-k-a-s, Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna. Hän on kirjoittanut uransa aikana yli 2000 kappaletta.

Jukka Kuoppamäki
Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu julkaistaan 31.8. Kuvassa Jukka Kuoppamäki (vas.), Kaisa Rautanen ja Ari Mennander.

Lähde Docendo

spot_img