Rakastetun lauluntekijän elämäkerrassa ääneen pääsevät myös läheiset ja yhteistyökumppanit

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 31/23

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Emotion visa: Rumpujumalat

Tämän kertaisen visan jumalaisena aiheena on rummut. Testaa tietosi...

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

Hellsinki Metal Festival

11-12.8.2023 Nordis Antti Sorsa Kim Strömsholm Uudet metallifestivaalit ovat aina tervetulleita, varsinkin...

Jaa somessa

Jukka Kuoppamäen elämäkerta – Elämän mittainen laulu ilmestyy 31.8. Lauluntekijä täyttää 80 vuotta 1.9.

Elämäkerta on kunnianosoitus säveltäjämestarille itselleen, mutta myös kaikkien suomalaisten tuntemalle 50-vuotiaalle Sininen ja valkoinen -kappaleelle.

Jukka Kuoppamäki
Ari Mennander & Kaisa Rautanen: Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu (Docendo 2022), sidottu, 480 sivua.

Kuoppamäki käy läpi kirjassa nousunsa Suomen musiikkitaivaan huipulle, dramaattisen lähtönsä pappisseminaariin Saksaan, kohtalokkaan konkurssinsa ja nousun takaisin huipulle niin lauluntekijänä kuin laulajana.

Kirja antaa myös ensimmäisen kerran perusteellisen vastauksen siihen, miksei Kuoppamäki lukuisista lupauksista huolimatta koskaan palannut Suomeen vaan asuu yhä Saksassa. Pappina toisen merkittävän uran tehnyt Kuoppamäki onkin viettänyt yli puolet elämästään Saksassa.

Tällä kertaa Kuoppamäki ei muistele yksin vaan ääneen pääsevät myös lukemattomat läheiset ja monet hänen uraansa läheltä seuranneet avainhenkilöt, kuten Katri Helena, Jari Sillanpää ja Markku Veijalainen.

Kirja sisältää myös ainutlaatuista tietoa Sakari Topeliuksen ja Kuoppamäen sukuyhteydestä sekä muusikon henkisestä tiestä.

Jukka Kuoppamäki (s. 1942) tunnetaan lukuisista menestyshiteistään, kuten Pieni mies, R-a-k-a-s, Anna mulle tähtitaivas ja Satulinna. Hän on kirjoittanut uransa aikana yli 2000 kappaletta.

Jukka Kuoppamäki
Jukka Kuoppamäki – Elämän mittainen laulu julkaistaan 31.8. Kuvassa Jukka Kuoppamäki (vas.), Kaisa Rautanen ja Ari Mennander.

Lähde Docendo

spot_img