Audiotekniikan anatomia

Audiotohtori

Audiotekniikan anatomia on palsta, jonka aiheet koskettavat kaikkien teknisten vempainten kanssa musiikkia työstävien elämää. Käsittelyssä on jo historian siipien pölyllä peittämät kuin nykypäivän kuumimmatkin fyysiset efektilaitteet, mikserit ja syntikat sekä digitaaliset ohjelmat alkaen kokonaisista DAWeista päätyen plugareihin ja softasyniin.

Tekniikasta värikkäitä ja inspiroivia näkökulmia avaa alalle omistautunut toimittaja Antti Sorsa. Sorsan intohimona on kaikenlaiset audiotekniset vempeleet. Palstan ohella Sorsa luotsaa virtuaalisten musiikinteko-ohjelmistojen lisäkomponentteja, VST-plugineja, tuottavaa Audio Freakout -softataloa ja toimittaa studiopalveluita.

Mikäli kaipaat piristystä kotistudioosi, uusia näkökulmia pölyttyneiden softien käyttöön tai muuten vain sivistää itseäsi tekniikan saralla, on kuukausittain päivittyvä Audiotohtorin vastaanotto seuraamisen arvoinen klinikka.

Artikkelit

Audiotohtori: JE-1200 – kasarihevin airut

Monelle 80-luvulla kitaransoiton aloittaneelle tai kyseistä aikakautta fanittavalle kitaristille on melko varmasti tullut jossain vaiheessa tilutusvuosia vastaan Jacksonin valmistama JE-1200-piiri tai jokin sen variaatio.

Uusi artikkeli ilmestyy kuukauden välein.