Kevyemmin-uutuuskirja tarjoaa ratkaisukeskeisen mallin painonhallintaan

Aiheeseen liittyvää

Kirottua: Sukellus Korkeajännityksen maailmaan

Eräitä suosikkejani ovat aina olleet toiseen maailmansotaan liittyvät sarjakuvat, joiden juonikuviot siirtyivät aikoinaan hiekkalaatikolle kavereiden ja muovisotilaiden näyteltäviksi.

Anders Fager: Pohjoiset kultit – Kauhukertomuksia

Anders Fagerin esikoisteos on hyytävällä tavalla riemukas kauhukokoelma.

Arvostelussa Tapani Rinne & Juha Mäki-Patola: Open

Kappaleet ovat harmonisia kudelmia ja äänimaisemia, jotka huokuvat rauhallisuutta, vaikka kasvavatkin välillä voimakkaisiin tuntemuksiin.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Arvostelussa Rat Trap – Sulla ei aikaa oo (EP)

"Nyt ollaan siis perusasioiden äärellä ja näinä aikoina, mitä...

Jaa somessa

Pirjo Saarnia ohjaa uutuuskirjassaan eroon ihmedieeteistä ja auttaa löytämään toimivia keinoja ja motivaation pysyvään painonhallintaan.

Ikuiselta tuntuvalle laihduttamisen kierteelle voi panna pisteen. Laillistettu ravitsemusterapeutti, suosittu tietokirjailija Pirjo Saarnia antaa uutuuskirjassaan Kevyemmin – Ratkaisu pysyvään painonhallintaan luotettavaa, tutkittua tietoa ja toimiviksi osoittautuneita keinoja painonpudotuksen tueksi.

Pirjo Saarnia

Pirjo Saarnia kannustaa pohtimaan yksilöllisesti paino-ongelmien syitä ja luomaan uusia toimintamalleja. Teoksen ratkaisukeskeinen ote auttaa näkemään omaan painonhallintaan vaikuttavat oleellisimmat tekijät ja etsimään näihin haasteisiin toimivia ratkaisuja.

Pirjo Saarnia
Pirjo Saarnia: Kevyemmin – Ratkaisu pysyvään painonhallintaanKansi Anna MakkonenKirjapaja 2023ISBN 978-952-354-693-6168 s | Kl 59.34

Vankan tietopaketin lisäksi kirjassa on myös havainnollisia esimerkkejä ruokailumalleista ja innostavia reseptejä terveellisiin aterioihin.

Painonhallintaan vaikuttavat lukuisat tekijät. Pelkät ruokavalio- ja liikuntamuutokset eivät riitä: tutkimusten mukaan ympäristöllä ja ajatus- ja toimintatavoilla on vähintään yhtä suuri vaikutus.

Geeniperimälläkin on oma osuutensa, sillä toisille on annettu geenit, joiden myötä ylipainoa kertyy herkemmin. Oma haasteensa on tämän hetken ravintotietotulva. Tarjolla on liikaa epäluotettavaa tai jopa terveyttä vaarantavaa tietoa. Lisäksi meidät ympäröi maailma, joka altistaa herkästi ylimääräisille houkutuksille.

Mutta mikä ratkaisuksi? Onnistunut painonhallinta vaatii aina perusteellista pohdintaa ja ajatustyötä, Saarnia painottaa. Oivallusten kautta konkreettisista teoista tulee tapoja. Mitä enemmän pohtii tavoitteitaan, motivaatiotaan ja mahdollisia vaikeuksia, sitä paremmat ja pysyvämmät tulokset saavuttaa.

Kevyemmin-teoksen ratkaisukeskeinen ote rohkaisee motivaation löytämisessä, auttaa asettamaan realistisen tavoitteen ja välttämään laihduttajan yleisimmät kompastuskivet.
 
Pirjo Saarnia on laillistettu ravitsemusterapeutti ja terveystieteiden maisteri. Hän on kirjoittanut useita ravintoaiheisia suosittuja tietokirjoja, joista hänet palkittiin vuonna 2022 Suomen tietokirjailijoiden Tietokirjailijapalkinnolla. Muiden toimiensa ohessa hän on Kotilääkäri-lehden ravitsemusterapeutti. Hän asuu Hollolassa.

Kirja saatavilla sidottuna.

Lähde Kirjapaja

spot_img