GEEZER BUTLER: Kohtalona Black Sabbath (Docenco) 2024 – Emotion Zine – Kirja-arvostelut

GEEZER BUTLER: Kohtalona Black Sabbath (Docenco) 2024

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Joo tuota, olen lukenut ainakin yhden Black Sabbath -kirjan, pari Ozzy-kirjaa ja Iommin muistelmat. Mietin, kannattaako tätä nyt sitten lukea. Ei onneksi ollut muutakaan sopivasti luettavilla, niin mikäpäs siinä. Onneksi siksi, että tämähän oli ihan pirun hauska. Arvostelut eivät ole olleet kovin kehuvia, ennemminkin vähän siihen suuntaan, että kyllähän tuon nyt lukaisee. No, onhan se niinkin, eikä tässä nyt edes minulle niin kauheasti mitään uutta ja kiinnostavaa ollut, mutta ei sitä aina tarvitsekaan.

Yksi mistä herra basisti saa sympatiani, on se, että äijä on jo 50-luvulta ollut kasvissyöjä ja sittemmin vegaani. Muistan vain, millaista oli olla pelkkä kasvissyöjä 80-luvulla, niin mites sitten vegaani 50-luvulla? Piti tarkastaa, oliko moista sanaa silloin edes keksitty. Oli se.

Tämä meni yllättävän nopeasti, koska yhden kappaleen jälkeen halusi jatkaa seuraavaan jne., vaikka nuo aavekartanot sun muut olivat tulleet tutuiksi jo noista muista opuksista. Ehkäpä hauskin kohta on tuo eka Amerikan kiertue ja väärinkäsitykset Amerikan ja Englannin kielen eroissa. Esim. sana fag tarkoittaa aivan eri asiaa USA:ssa ja Briteissä. Lukekaa itse, ellette tiedä. No tiedätte tai ette, lukekaa ainakin tuo kohta (sivut 128-130)! Tämä on siis erittäin mukavaa luettavaa, ellei nyt mitään suuria paljastuksia odota. Ja kukapa sellaisia nyt tästä aiheesta enää.

-V. Vahtera

spot_img