Lauri Siparin kääntämä Hamlet – uusi näkemys klassikkonäytelmästä

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Visuaalisen taiteen kehityshanke Vauhdittamo aloittaa Vaasassa

Suomen Kulttuurirahaston visuaaliseen taiteeseen keskittyvä Vauhdittamo-hanke starttaa Vaasassa sparraten pohjalaisia taiteilijoita ja tarjoten yleisöluentoja.

Malilainen musiikin legenda Oumou Sangaré palaa Suomeen pitkästä aikaa

Maliasta kotoisin oleva Grammy-palkittu Oumou Sangaré tuo syvän lauluäänensä ja karismaattisen läsnäolonsa Helsingin Savoy-teatteriin syyskuussa.

Jaa somessa

Uusi painos William Shakespearen Hamlet-näytelmästä tarjoaa tuoreita näkökulmia ikoniseen klassikkoon Lauri Siparin suomentamana.

Keväällä 2022 julkaistu William Shakespearen klassikkoteos Hamlet on saatavilla uudelleen päivitetyn suomennoksen muodossa. Teos sisältää suomentaja Lauri Siparin syväluotaavan esseen, jossa hän pohdiskelee teoksen merkitystä ja asemaa maailman teatterihistoriassa.

Hamletia pidetään monesti ’näytelmien näytelmänä’ ja se huokuu vuosisatoja kestänyttä vetovoimaa lukuisia tulkintoja ja käännöksiä myöten. Sipari itse on tutustunut Hamletin maailmaan jo 1960-luvulla toimien sekä suomentajana että ohjaajana. Hän on viimeistellyt uuden suomennoksensa vuosien saatossa ja rikastanut sitä omilla kokemuksillaan ja oivalluksillaan.

Lauri Siparin kääntämä ja syvällä ymmärryksellä höystetty Hamlet – maailman paras näytelmä? on omiaan houkuttelemaan niin teatterin suurkuluttajat kuin satunnaisetkin kulttuurin ystävät pohtimaan suurta kysymystä: ’Ollako vai ei olla?’

Lähde Miksu Väkiparta

spot_img