Mauno Koiviston ajankohtainen Venäjä-teos julkaistaan uudelleen

Aiheeseen liittyvää

Viikon Kovin Biisi: VKB 23/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Dogjaw iskee takaisin tuplasinglellä – pureutumista luokkaeroihin ja sisäiseen kaaokseen

Helsinkiläinen hevipunk-yhtye Dogjaw tekee paluun uudella, kaksiteräisellä julkaisullaan, "Yhteiskunnan...

HAPE – Microdots (EABE 2025)

Virolainen HAPE julkaisee toisen eepeensä viime vuotisen debyyttinsä Night Life jälkeen suomalaisella EABE-levymerkillä. Nyt hänen elekotrossaan on sävyjä 70-luvun progesta ja synteetisaattori-musiikista.

Emotion Visa: Suomipunk

Jälleen on lisää skenepisteitä jaossa! Tällä kertaa skene on...

PAETKAA-raportti – Algoritmisen synteesin ilta – Bar Ö, Turku

Huom. Toimittajan raportoimat kokemukset ovat subjektiivisia. Artistiin liittyvät faktat...

Jaa somessa

Tammi julkaisee presidentti Mauno Koiviston tietokirjan Venäjän idea uusintapainoksena kesäkuussa 2022. Alun perin teos on julkaistu vuonna 2001.

Venäjän historiaa ja venäläistä ajattelua käsittelevä tietokirja ilmestyy nyt ensimmäistä kertaa myös äänikirjana ja e-kirjana.

Venäjä-idea -kirja

Mauno Koivisto tarkastelee teoksessaan Venäjän idea naapurimaatamme suomalaisin silmin. Edesmenneen presidentin pyrkimyksenä oli ymmärtää venäläistä ajattelua, joka ilmenee historian tapahtumissa ja vaikuttaa maan tulevaisuuden valintoihin. Venäjän hyökättyä Ukrainaan helmikuussa 2022 kirja on nyt ajankohtaisempi kuin koskaan.

Koivisto käy kirjassaan läpi suomalaisen lukijan kannalta keskeiset Venäjän historian vaiheet ja etsii Venäjän ja venäläisyyden ydintä.

Mitä merkitsi, kun Moskova julistautui kolmanneksi Roomaksi, ja miten Moskovasta kasvoi imperiumi? Mikä merkitys Suomen itsenäisyydelle oli sillä, että Venäjä oli imperiumi?

Venäjän idea kertaa Venäjän poliittisen historian, mutta se on myös johdatus venäläiseen aatehistoriaan. Ortodoksisuus, slaavilaisuus ja sosialismi yhdistyvät kirjassa osaksi venäläistä aateperintöä.

Mauno Koivisto (1923–2017) toimi Suomen tasavallan presidenttinä kaksi perättäistä kautta 1982–1994. Pääministeri Koivisto oli vuosina 1968–1970 ja 1979–1982. Venäjän tutkimus oli hänelle monikymmenvuotinen harrastus ja työ. Koivisto aloitti venäjän opiskelun jo 1950-luvulla.

Lähde Tammi

spot_img