Mielen aikakausi: Mielenkiintoisia näkökulmia psyykkiseen terveyteen työelämässä

Aiheeseen liittyvää

PETRI LAHTI: Hanoi Rocks päivä päivältä 1979-2024 (Readme.fi) 2024

Viime vuonna ilmestyi vastaava teos Hurriganesista ja varsin mielenkiintoinen sekin oli. Tämä on sitten vieläkin kiinnostavampi teos, koska Hanoin uraa tuli seurattua ekasta sinkusta ja Soundin Homo-Makkonen-otsikosta (1/1981) lähtien. Lehtileikkeitäkin on sen verran, että nämä suomalaiset, suurimmaksi osaksi tyhjänpäiväiset, mitä tässäkin on mainittu, ovat aika tuttuja.

Punk-yhtye Crackwhore iskee jälleen – Uusi single ”War on Drugs”

Punk-yhtye Crackwhore on iskenyt jälleen, julkaisten kiistanalaisen ja aikaa kuvaavan singlen "War on Drugs". Nyt ja tässä on musiikkimaailman puhutteleva uutuus, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Squarepusher – Dostrotime (Warp 2024)

IDM- ja braindance-genrejen yksi pioneereista Squarepusher on työstänyt korona lockdownien aikana Dostrotime-albumiaan meidän kaikkien onneksi.

Verdin Requiem ja Rocklegendoja Tampere-talossa Keväällä

Tampere-talon kevät houkuttelee musiikin ystäviä Verdin teoksella ja legendaarisilla rockartisteilla. Kansainvälinen ja kotimainen musiikkielämys tarjoaa kaikea oopperasta rockiin.

Jaa somessa

Ari Väänänenin kirja valaisee mielenterveyden roolia työelämässä suomalaisten tutkimusten pohjalta. Se ennustaa muutoksia tapaan käsitellä psyykkistä terveyttä.

Professori Ari Väänänenin teos ’Mielen aikakausi’ käsittelee psyykkistä terveyttä suomalaisessa työelämässä. Kirja pohjautuu yli viidentoista vuoden tutkimukseen työolosuhteiden muutoksista eri ammattiryhmissä vuodesta 1960 nykypäivään. Se tuo esiin kansainvälisiä keskusteluja työstä ja terveydestä maiden rajojen ylitse.

Teoksessa kuvataan, miten yhteiskunnan muutos on siirtänyt työntekijöitä fyysisistä tehtävistä interaktiivisempiin ja kognitiivisesti vaativampiin ympäristöihin. Kirjassa esitellään myös, kuinka tämän kehityksen myötä mielenterveyden merkitys on korostunut työelämässä.

Väänänenin mukaan psyykkisten ongelmien ilmeneminen ei ole pelkästään työelämän muutoksen tulosta, vaan koko yhteiskunnan muutos on vaikuttanut mielenterveyskriisin syntyyn. Hän viittaa ilmiötä ’psyykkisen terveyden tuottamiseksi’, joka on seurausta yhteiskuntamme kiristyvästä itsenäisyydestä ja yksilökeskeisyydestä.

Kirjassa ennustetaan, että nykyisten mielenterveyskäytäntöjen ja -käsitysten tilalle tulee uudenlaisia lähestymistapoja. Tämä muutos saattaa johtaa siihen, että vanhat ajatusmallit korvautuvat uudella, keskitytään yksilön kokemuksiin ja tunteisiin osana työhyvinvointia.

Lähde Työterveyslaitos

spot_img