Mielen aikakausi: Mielenkiintoisia näkökulmia psyykkiseen terveyteen työelämässä

Aiheeseen liittyvää

The Record Of My Life #40: POPEDA – Svoboda

Juho Rintarunsala on Etelä-Pohjanmaalta, Teuvan kunnasta maailmaa tähyävä lyyrikko,...

Viikon Kovin Biisi: VKB 03/25

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Vic Hyland – Music, Magic and NLP (Softwood Books 2023)

Musiikki on mielestäni vähän niin kuin magiaa, parhaimmillaan sillä voi vaikuttaa kuuntelijan tunnetiloihin tai saada jopa lihakset liikkeelle. Muusikko, opettaja, terapeutti ja kitaristi Vic Hyland on kirjoittanut inspiroivan ja käytännönläheisen teoksen luovuudesta ja kuinka maagisella maailmankatsomuksella on paljon annettavaa musiikille.

The Orphan bändin debyyttialbumi Hard On For Chaos ulkona nyt

The Orphanin debyytti-albumi Hard On For Chaos on Pohjoisen...

PETRI LAHTI: The Rolling Stones – 60 vuotta Rollareita (Readme.fi) 2024

Tämä Rollari-kirja keskittyy yhtyeen keikkoihin Suomessa ja mitä täällä heistä kirjoitettiin. Kun ottaa huomioon, että bändi oli Suomessa ensi kerran jo 1965 ja millainen tämä maa on ollut vielä 80-luvullakin, niin tottakai huvittavia tapauksia mukana on.

Jaa somessa

Ari Väänänenin kirja valaisee mielenterveyden roolia työelämässä suomalaisten tutkimusten pohjalta. Se ennustaa muutoksia tapaan käsitellä psyykkistä terveyttä.

Professori Ari Väänänenin teos ’Mielen aikakausi’ käsittelee psyykkistä terveyttä suomalaisessa työelämässä. Kirja pohjautuu yli viidentoista vuoden tutkimukseen työolosuhteiden muutoksista eri ammattiryhmissä vuodesta 1960 nykypäivään. Se tuo esiin kansainvälisiä keskusteluja työstä ja terveydestä maiden rajojen ylitse.

Teoksessa kuvataan, miten yhteiskunnan muutos on siirtänyt työntekijöitä fyysisistä tehtävistä interaktiivisempiin ja kognitiivisesti vaativampiin ympäristöihin. Kirjassa esitellään myös, kuinka tämän kehityksen myötä mielenterveyden merkitys on korostunut työelämässä.

Väänänenin mukaan psyykkisten ongelmien ilmeneminen ei ole pelkästään työelämän muutoksen tulosta, vaan koko yhteiskunnan muutos on vaikuttanut mielenterveyskriisin syntyyn. Hän viittaa ilmiötä ’psyykkisen terveyden tuottamiseksi’, joka on seurausta yhteiskuntamme kiristyvästä itsenäisyydestä ja yksilökeskeisyydestä.

Kirjassa ennustetaan, että nykyisten mielenterveyskäytäntöjen ja -käsitysten tilalle tulee uudenlaisia lähestymistapoja. Tämä muutos saattaa johtaa siihen, että vanhat ajatusmallit korvautuvat uudella, keskitytään yksilön kokemuksiin ja tunteisiin osana työhyvinvointia.

Lähde Työterveyslaitos

spot_img