Taideyliopiston eurovaalitavoitteet korostavat taiteen merkitystä

Aiheeseen liittyvää

Esc – Blackbook (Straight Up Breakbeat 2024)

Reese-bassoa, breikkejä kulta-ajoilta, jamaika-viitteet sekä eteeriset tanssilattia-hypnoosiin ajavat padit kaikki löytyy eli Escillä kaikki jungle-genren checklistin asiat kunnossa hänen debyytti-levyllään jonka julkaisee pitkän linja jungle-expertti ODJ Dizzy kotimaisella lafkallaan SUBB.

Muuta tavoitteet tuloksiksi katalyyttisten mekanismien voimalla

Kirjan periaatteet ovat laajasti sovellettavissa monilla eri aloilla, ja...

Kirja elokuvasta ja sen tekemisestä

Raija Talvion ja Mikko Mattilan Arvottomat - tärkeintä on lähteminen -tietoteos julkaistaan Sodankylän elokuvajuhlilla. Tässä moniäänisessä kirjassa haastattelut, valokuvat ja aikalaistekstit täydentävät toisiaan.

Liljankukka – esikoisromaani menetetyn kotiseudun kaipuusta

Liljankukka on tarina Ainon matkasta sodan varjojen alla. Menetysten ja rakkauden sävyttämä romaani kertoo menetetyn kotiseudun kaipuusta.

Pohjanmaan museossa avataan uudistettu kokoelmanäyttely 8.6.

Aarteita meiltä ja merten takaa -näyttely esittelee Karl ja Elin Hedmanin monipuolisen kokoelman Pohjanmaan museossa. Näyttely tarjoaa ainutlaatuisen katsauksen taideaarteisiin ja paikalliseen kulttuuriperintöön.

Jaa somessa

Taideyliopisto haluaa nostaa taiteen asemaa Euroopan menestyksen tukipilarina ja vaatii taiteen rahoituksen parantamista.

Taideyliopiston rehtori Kaarlo Hildén painottaa taiteen asemaa Euroopan tukipilarina. Hänen mukaansa taiteen, taiteen tutkimuksen ja taidekoulutuksen rooli on tunnustettava kilpailukykyisen ja kehittyvän Euroopan rakentamisessa.

Ekologisia, sosiaalisia, kulttuurisia ja taloudellisia haasteita käsittelevässä muutoksessa taideopetusta pidetään tarpeellisena. Kulttuuri ja taide voivat toimia yhdistävinä tekijöinä poliittisesti jakautuneessa ilmastossa.

Hildén vaatii, että EU:n seuraavan tutkimuksen ja innovoinnin puiteohjelmassa (FP10) taiteen rahoitus nostetaan kestävälle tasolle ja tulevaisuudessakin tukemaan monialaisten tutkimushankkeiden inhimillisiä ja kulttuurisia näkökulmia.

Tavoitteina ovat tunnustaa taiteen rooli, parantaa rahoitusta ja turvata kulttuurin julkinen rahoitus EU:n toimintakaudella.

Lähde Kaarlo Hildén

spot_img