Timo J. Tuikka tekee kirjassaan Vitutuksen voima ilkikurisen kallonporauksen suomalaisen katkeruuden historiaan

Aiheeseen liittyvää

Hate Forest – Innermost

Innermost (2022) on Hate Forestin kuudes täysimittainen albumi. Tämä ukrainalainen kulttiyhtye käytännössä koostuu Roman Saenkosta, joka on paremmin tunnettu samasta maasta kotoisin olevasta Drudkhista.

EDDIE & THE HOT RODS: Why Should I Care / A Million Miles Away (Hiljaiset Levyt HIKS-086) 7″ 2023

Eddie & co on tehnyt toisen sinkkunsa Hiljaisille Levyille. A-puoli on loistava, alunperin Pete The Meat & The Boysin biisi, joka on alunperin sen toimesta levytetty jo 1978, mutta julkaistiin vasta kuluvalla vuosituhannella.

Ahven-yhtyeen paluu

Toimitustamme lähestyi Ahven-yhtye, joka on tehnyt paluun 2021 noin viidentoista vuoden tauon jälkeen. Yhtyeen kokoonpano ja roolit ovat edelleen samat kuin ensimmäisen tulemisen (1999-2005) aikaan.

One of Nine – Eternal Sorcery (2023)

Juuri kun olin jo päättänyt vuoden parhaat metalliplatat, niin...

Ilari Aalto & Elina Helkala – Vuosi Keskiajan Suomessa

Joskus tietyt teokset vetävät sopivalla tavallaan hiljaiseksi ja tämä...

Jaa somessa

Timo J. Tuikan kirja Vitutuksen voima – Suomalaisen katkeruuden historia julkaistaan 22. syyskuuta.

Teos muistuttaa nykyihmistä siitä, kuinka merkittävässä roolissa katkeruus, kauna, viha ja sataprosenttinen vitutus ovat olleet maassamme sisällissodan veripeijaisista 2000-luvun vihapuheeseen.

Vitutuksen voima

Suomi ei tullut maailman onnellisimmaksi rankatuksi maaksi positiivisuuden voimalla. Paavo Nurmi ei vuollut kultaa ja kunniaa ilon kautta, eikä talvisotaan hiihdetty nautiskelemaan. Suomi juostiin ja sodittiin maailmankartalle peräsuoli pitkällä ja verenmaku suussa.

Tuikka tekee ilkikurisen kallonporauksen yli 100-vuotiaan Suomi-ämmän katkeransuloiseen kehitykseen ja vittumaiseen mielenmaisemaan.

Kansi
Timo J. Tuikka: Vitutuksen voima – Suomalaisen katkeruuden historia (Docendo 2022), 258 sivua.

Kirjan luettuasi tiedät, kuinka Kollaa kesti jättiläisvitutuksen voimalla, miten maa jälleenrakennettiin ärräpäitä viljelemällä ja miten kansanvallasta muodostui sosiopaattien kostonkierre.

Kirjassa tutustutaan myös kymmeniin katkeruuden lentopetrolilla liitäneisiin urheilijoihin, taiteilijoihin ja poliitikkoihin Eino Leinosta Matti Nykäseen, Veikko Vennamosta Spede Pasaseen ja Eeva Joenpellosta Mannerheimiin

Timo J. Tuikka on vapaa kirjoittaja ja Suomen hauskin kyökkipsykohistorioitsija. Hänen edellinen kirjansa Urho Kekkosen salaiset päiväkirjat kaahasi perämoottorilla halki toden ja tarun välisen veteen piirretyn viivan.

Saatavilla sidottuna.

Lähde Docendo

spot_img