Timo J. Tuikka tekee kirjassaan Vitutuksen voima ilkikurisen kallonporauksen suomalaisen katkeruuden historiaan

Aiheeseen liittyvää

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Arppa, Kaseva ja kirjafestarit – Tampere-talon ohjelmaa loppuvuodelle

Marras-joulukuun vaihteessa Tampere-talo täyttyy kirjallisuuden ja suomihittien ystävistä.

Talvifestivaali vaikuttaa Ruka-Kuusamon talouteen yli miljoonalla eurolla

Ruka-Kuusamon talvifestivaalin taloudellinen vaikutus ylittää miljoonan euron rajan, ja se näkyy matkailijoiden rahankäytössä.

Weekend Festivalin CNNCT x Taco Bell -lavan artistit julki

Weekend Festival julistaa elektronisen tanssimusiikin huiput 2.–3.8.2024 Vermon tapahtumapuistoon, mm. Timmy Trumpetin ja Alan Walkerin.

Jaa somessa

Timo J. Tuikan kirja Vitutuksen voima – Suomalaisen katkeruuden historia julkaistaan 22. syyskuuta.

Teos muistuttaa nykyihmistä siitä, kuinka merkittävässä roolissa katkeruus, kauna, viha ja sataprosenttinen vitutus ovat olleet maassamme sisällissodan veripeijaisista 2000-luvun vihapuheeseen.

Vitutuksen voima

Suomi ei tullut maailman onnellisimmaksi rankatuksi maaksi positiivisuuden voimalla. Paavo Nurmi ei vuollut kultaa ja kunniaa ilon kautta, eikä talvisotaan hiihdetty nautiskelemaan. Suomi juostiin ja sodittiin maailmankartalle peräsuoli pitkällä ja verenmaku suussa.

Tuikka tekee ilkikurisen kallonporauksen yli 100-vuotiaan Suomi-ämmän katkeransuloiseen kehitykseen ja vittumaiseen mielenmaisemaan.

Kansi
Timo J. Tuikka: Vitutuksen voima – Suomalaisen katkeruuden historia (Docendo 2022), 258 sivua.

Kirjan luettuasi tiedät, kuinka Kollaa kesti jättiläisvitutuksen voimalla, miten maa jälleenrakennettiin ärräpäitä viljelemällä ja miten kansanvallasta muodostui sosiopaattien kostonkierre.

Kirjassa tutustutaan myös kymmeniin katkeruuden lentopetrolilla liitäneisiin urheilijoihin, taiteilijoihin ja poliitikkoihin Eino Leinosta Matti Nykäseen, Veikko Vennamosta Spede Pasaseen ja Eeva Joenpellosta Mannerheimiin

Timo J. Tuikka on vapaa kirjoittaja ja Suomen hauskin kyökkipsykohistorioitsija. Hänen edellinen kirjansa Urho Kekkosen salaiset päiväkirjat kaahasi perämoottorilla halki toden ja tarun välisen veteen piirretyn viivan.

Saatavilla sidottuna.

Lähde Docendo

spot_img