Ville Hytönen Suomen Kirjailijaliiton puheenjohtajaksi

Aiheeseen liittyvää

Haastateltavana Ruma Planeetta -rockyhtye

Tänään minulla on ilo haastatella helsinkiläistä yhtyettä nimeltä Ruma Planeetta. Yhtye kertoo tyylilajikseen rockmusiikin.

THE DICKIES: Blink 183/Clean money (Cleopatra CLO 3366) 2022

Dickies on ollut enemmän tai vähemmän kasassa yli 45 vuotta. Välillä on ollut hiljaisia kausia ja muutama traaginen kuolemakin on yhtyeen piirissä tapahtunut, esimerkiksi Chuck Wagon ei ollut kuin 24 kun ampui itsensä.

The Record of My Life #16: Blackpink – Born pink

Tämän tekstin on kirjoittanut Mila Kallio. Lehdessä hän vastaa toimitukseen liittyvistä asioista ja muunmuassa tämän The Record of My Life -palstan pyörittämisestä.

Apulanta ja Maija Vilkkumaa palkittiin Radio Suomirockin legendaarisella elämäntyöpalkinnolla

Radio SuomiRockin vuosi 2022 on paketoitu perinteisin menoin Eläköön SuomiRock! -palkinnoilla. Tänä vuonna pokaali elämäntyöstä ojennettiin Apulannalle ja Maija Vilkkumaalle.

Tulenkulkijat: En enää jaksa hengittää

Upeinta tässä teoksessa on laulajan kaihoisasta jopa suoranaiseen raivoon yltyvä preesens ja tämä pakottaa minut kuuntelemaan kappaleen useampaan kertaan sekä...

Jaa somessa

Suomen Kirjailijaliitto valitsi kirjailija Ville Hytösen puheenjohtajakseen liiton syyskokouksessa Helsingin Musiikkitalossa lauantaina 12.11.2022. Muut puheenjohtajaehdokkaat olivat Virpi Hämeen-Anttila ja Antti Leikas. Hytösen toimikausi kestää vuoden 2023 loppuun saakka.

Ville Hytönen on Virossa asuva kirjailija, runoilija ja kirjallisuusalan vaikuttaja. Hänen tuotantoonsa kuuluu romaaneja, runoja, aforismeja ja lastenkirjoja. Hytönen on ollut liiton johtokunnan varsinainen jäsen vuodesta 2020 alkaen ja sitä ennen varajäsen vuosina 2019-2020.

Kuva
Kirjailija Ville Hytönen

”Olen otettu siitä, että voin edustaa uutta sukupolvea 125-vuotiaan arvokkaan liiton johdossa ja vieläpä ensimmäisenä ulkosuomalaisena puheenjohtajana. Hyvässä hengessä menneet vaalit osoittivat, että meillä on yhteinen tahto tehdä yhdessä töitä kirjailijoiden eteen vaalien jälkeenkin”,

Hytönen toteaa tuoreeltaan valintansa jälkeen.

”Kirjailijaliitto tulee entiseen tapaan edistämään kirjailijoiden työtä ja hyvinvointia. Sanoin lehtihaastattelussa jo 2000-luvun alussa nuorena kirjankustantajana, että suomalaisen kirjallisuuden puolustaminen on elämäntehtäväni. Se saattoi kuulostaa vähän huvittavalta tai julkealta 20-vuotiaan suusta, mutta nyt 40-vuotiaana voin todeta, että sama pyrkimys ohjaa edelleenkin toimintaani”,

Hytönen summaa.

Hytösen kaudella painotuksia tulee olemaan kollektiivisen neuvotteluoikeuden mahdollisuuksien kartoittamisessa, tekijänoikeuksien edistämisessä sekä kirjailijoiden eläkeasioissa. Suurimmat haasteet liittyvät äänikirjoihin ja lainauskorvauksiin.

”Vuosi on lyhyt ja sen aikana noudatamme tänä syksynä luotua strategiaa ja pyrimme mahdollisimman laajaan yhteistyöhön kirjallisuuden merkittävyyden esiin nostamisessa.”

Kirjailijaliiton syyskokous valitsi uusia jäseniä myös liiton johtokuntaan. Johtokuntaan valittiin kirjailijat Virpi Hämeen-Anttila, Tapio Koivukari ja Salla Simukka. Heidän toimikautensa alkaa vuoden 2023 alusta.

Johtokunnan jäseninä jatkavat vuoden 2023 alusta kirjailijat Paula Havaste, Laura Honkasalo, Juha-Pekka Koskinen, Antti Leikas ja Tuija Välipakka, ja varajäseninä jatkavat kirjailijat Maaria Päivinen, Sami Hilvo, Anneli Kanto ja Sinikka Vuola.

Lähde Suomen Kirjaliitto

spot_img