Viikon Kovin Biisi: VKB 09/24

Aiheeseen liittyvää

Jouni Tossavaisen valokuvarunoja esillä Turun näyttelyssä

Turun Kirjan talossa esitellään Jouni Tossavaisen uusia valokuvarunoja huhtikuussa.

Kansainvälinen tanssin päivä herättää Suomen eloon tanssin taian kautta

Kansainvälistä tanssin päivää juhlistetaan ympäri Suomea monipuolisilla esityksillä ja tapahtumilla.

TEOS 2024 -tapahtuma siirtyy toukokuulle ja laajentaa valokuvataiteeseen

TEOS 2024 esittelee yli tuhat nykytaideteosta Helsingissä ja laajentaa tarjontaansa valokuvataiteeseen. Tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden taidekokoelman aloittamiseen tai sen laajentamiseen.

Heather Morrisin uusin kirja Nousevan auringon sisaret kuvaa musiikin voimaa vankileirin olosuhteissa

Heather Morrisin teos Nousevan auringon sisaret ammentaa toimintansa toisen maailmansodan japanilaiselta vankileiriltä, missä musiikki loi toivoa.

Viikon Kovin Biisi: VKB 14/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 09/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 18.3.2024 – 21.3.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa ja kerran kilpailun kotisivuilla osoitteessa vkb.fi.

Viikon 12. ehdokkaat

1) Loiste – Suloista sädettä

Suloista sädettä kertoo miten ihminen voi olla kaunis.

2) Aleksi Matias – Käsipohjaa

Käsipohjaa on melankolisen menevää indiepoppia, joka kertoo tarinan paikoilleen jumiutuneesta parisuhteesta ja siitä hetkestä, kun tuo suhde todetaan päättyneeksi.

Olen säveltänyt, sanoittanut ja tuottanut kappaleen täysin omatoimisesti samoin kuin koko muunkin Käsipohjaa-EP:n. Kiitos, jos kuuntelit ????.
-Aleksi Matias

3) Roope Kivimaa – Kalabalık

Kalabalık on tähänastisista kunnianhimoisin progebiisini, hieman Jethro Tullin hengessä. Aloitin biisin sävellystyön jo toukokuussa 2023. Syksyllä 2023 Kalle Rinne soitti biisiin kitararaidat ja tammikuussa Henri Takkinen sellot. Itse olen soittanut viulu- ja ukuleleraidat, laulanut sekä tehnyt tuotannon.

Kalabalıkin dadaistiset sanat ovat alkujaan peräisin suomeksi kirjoittamistani tajunnanvirtarunoista. Inspiraatio tulee lukion leirikoulumuistoistani Istanbulista vuodelta 1992.

4) Gothony – Rapacity

Gothony perustettiin vuonna 1993. Kaksi vuotta perustamisen jälkeen vuonna 1995 tapahtui kaksi merkittävää asiaa: no se ilmeinen ja Gothonyn ensimmäinen omakustanne demo. Toinen omakustanne demo ”Hidden thoughts” julkaistiin 1997.
Vuonna 1999 Gothonyn taival päättyi. Bändin hajoamisessa ei ollut mitään draamaa vaan jokainen lähti elämässään eri poluille.
Nyt 30 vuotta Gothonyn perustamisen jälkeen draamametallisankarit ovat palanneet takaisin. 12.1.2024 ilmestyi Gothonyn debyytti albumi.????

5) Shannon – Look At You Now

Shannonin Herkempi puoli!!

6) Admire the Grim – The Flood

Admire the Grimin ’The Flood’ on bändin ensimmäinen yhdessä kirjoittama biisi. Biisin teksti kertoo taistelusta mielenterveyshaasteiden kanssa vertauskuvallisin keinoin.

7) Viimeinen topi – Fire

Jotain muuta

8) Jones – Uutta alkua kohti

Yhden elämänvaiheen loppu on toisen alku.

9) Perttu Lempinen – Sut tähän kirjoitin

Uuden kokoonpanon ensimmäinen sinkkujulkaisu. Indie-/ retrorokkia öisin valvoville.

10) Grillijono K.O. – Vihaan sua niin että halkeen

Grillijono K.O. julkaisi juuri kakkosalbuminsa Härmägeddon ja on hyvän porinan ympäröimänä. Bändin turbo- ja punkrock sekoitettuna metallin vivahteilla on uudella albumilla löytänyt oman selkeän linjansa ja teksteissä on painavaa asiaa kieli tiukasti poskessa kerrottuna.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram, Facebook) ja kerran sivulla vkb.fi.

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img