Viikon Kovin Biisi: VKB 12/24

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 12/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 8.4.2024 – 11.4.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa ja kerran kilpailun kotisivuilla osoitteessa vkb.fi.

Viikon 15. ehdokkaat

1) K.E.K. – 10 Kaljaa Kusematta

K.E.K. (Kivettyneet Elävät Kuolleet, Hki/Jkl) perustettiin vuonna 2011 melontaretkellä erämaassa. Orkesteri soittaa laavunpolttopunkkia, joka on lähellä vanhan liiton HC-punkkia, mutta omalla hiukan äkkiväärällä otteella, melodisuuttakaan täysin unohtamatta. Lyriikat ovat kusisenraikkaita ja käsittelevät ihmisen perustarpeita, kuten eräilyä, ryyppäystä ja poliitikoille vittuilua.

10 Kaljaa Kusematta löytyy K.E.K.in viime vuonna julkaisemalta albumilta ”Puukko Selässä”.

2) Frank’s Dream – valot

Olimme ideoimassa tulevia kappaleita, mutta rumpalimme ei päässyt paikalle koska tunteet ottivat hänestä vallan.
Hän empi päätöstään tehdä aloite, mutta bändin rohkaisusta hän vihdoin pyysi ihastustaan treffeille.
”valot” on sykähdyttävä tarina nuoresta rakkaudesta, joka vaatii vähän rohkaisua syttyäkseen liekkeihin.

3) River Below – Trampled

Vaihtoehtorock-yhtye River Below’n uusi single Trampled ammentaa 2000-luvun alun nu-metal ja valtavirtametallin äänimaailmasta, mikä yhdistettynä bändille ominaisiin laulumelodioihin tuo kuulijalle uniikin kuuntelukokemuksen.

Sanoituksellisesti kappale käsittelee katumusta ja itsellensä anteeksiantamista. Vaikka on tehnyt virheitä, siintää aina toivon kipinä virheistä oppimiseen ja henkiseen kasvuun, toteaa biisin sanoittanut kitaristi Teemu Hokkanen

4) Pretty Affair – Go Astray

Kappaleen sanat puhuttelevat henkilöitä, jotka ovat joskus kokeneet jääneensä kiinni menneisyyteen. ”Go Astray” on kappale, jota kuuntelet raskaan eron jälkeen, kun tajuat että on aika mennä eteenpäin.

Helsingissä 2023 perustettu Pretty Affair soittaa modernia rockia, johon on haettu sävyjä myös menneiltä vuosikymmeniltä.

Pretty Affair
Laulu: Jere Lamberg
Kitara: Diago Amin
Kitara: Tommi Aavaluoma
Basso: Niko Paasiniemi
Rummut: Ville-Veikko Mäntylä

5) Matkalaukkumiehet – Antaudun!

Matkalaukkumiehet – musaa vuodesta 1997. Biisejä kuunneltavissa Spotifyissa sekä Youtubessa

6) Patu ja sen kaveri – Minä se oon

Hei! Uudet bilepopin sanasaattajat tulevat ryminällä! Joensuulais duo pistää lapikkaan läpyttämään ja miedot juomat yskittämään. Minä se oon kappale kuuluu nauttia raakana ilman jäitä. Tunnistatko itsesi? Sinä se oot ja Minä se oon 🙂 Terkuin Patu ja sen kaveri Ps. Lisää mehukkaita värssyjä Spotifysta ja You tubessa herskyvää humoria videoissa. Ota tilit haltuun ja tuu messiin. 29.3 Uutta biisiä Spotikassa.

7) Regina Launivuo – Madonna

Madonna on Regina Launivuon kirjoittama biisi huora-madonna kompleksista. Se on voimabiisi kaikille äiti-ihmisille ja ylipäätään naisille ❤️

Madonna- on täynnä kiinnostavia koukkuja, sanoissa ja laulutulkinnassa. Viimeistään kitarasoolo laittaa tanssijalan liikkeelle!

8) Gonzo – Herralantiellä palaa

Suonenjoen vanhimman poikabändin musiikki perustuu tositapahtumiin. Herralantiellä palaa kertoo yöstä joka koitui kahden nuoren miehen kohtaloksi 1980-luvun alussa Suonenjoella.

9) Mikko Teittinen – Dead End

Dead End kertoo elämän haasteista ja toisaalta halusta selviytyä niistä. Tyylilajina on hard rock.

10) Kosmiset exät – Synkeän makuinen

Kosmiset exät goes synkeän makuinen

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram, Facebook) ja kerran sivulla vkb.fi.

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img