Viikon Kovin Biisi: VKB 17/24

Aiheeseen liittyvää

MANIFETSI 6 (lehti, 2024)

Tämä tuli sitten päätökseen. En ole ehtinyt lukemaan kuin vasta nuo kolme ensimmäistä punkkiin nojaavaa juttua, mutta selatessa ja sieltä täältä pätkiä lueskellessa tulin siihen johtopäätökseen, että tämä viimeinen numero on ehdottomasti sarjan paras, ei tunnu olevan kuin pari juttua, jotka jäävät kyllä väliin, tai ehkä, enhän jostain pesäpallosta mitään tajua, mutta miksei siitäkin sitten voisi…

Viikon Kovin Biisi: VKB 18/24

Nämä kilpailijat kisaavat Viikon Kovimman Biisin tittelistä. Katso yksityiskohdat tästä.

Tapio Kujala valittu Taideyliopiston vararehtoriksi

Tapio Kujala valittiin Taideyliopiston koulutuksesta vastaavaksi vararehtoriksi. Valinnassa korostettiin hänen johtamiskokemustaan ja laajoja verkostoja.

Teurastamon kesä tarjoilee monipuolista ohjelmaa Helsingissä

Teurastamon kesä täyttyy moninaisista tapahtumista Helsingin sydämessä, joista nauttivat kaikenikäiset kaupunkilaiset.

Laozi ja tekemättömyyden filosofia syntytaolaisuuden sydämessä

TaoLinin syväluotaava teos, Laozi ja tekemättömyyden taito, avaa ovia kiinalaisen ajattelun ja taolaisuuden maailmaan.

Jaa somessa

Viikon Kovin Biisi -kilpailu (VKB 17/24)

Tällä kertaa Viikon Kovimman Biisin tittelistä kilvoittelee 10 ehdokasta. Äänestysaika on 13.5.2024 – 16.5.2024 23:00. Äänestää voit sosiaalisessa mediassa tykkäämällä kisajulkaisuista Facebookissa ja Instagramissa.

Viikon 20. ehdokkaat

1) Jeko – Mitätöity

Mitätöity on rock-kappale, joka kertoo henkisestä väkivallasta. Biisi on keskisormi toksisille suhteille ja sen tarkoituksena on validoida henkisen väkivallan uhrien tunteita. Mitätöidyssä on säröä, kitaraa, aidot rummut ja asennelaulua, mutta se on tuotettu laadukkaasti. Kappale voimauttaa ja antaa tilan purkaa tunteita.

2) Keppikerjäläiset – Puistokemiaa

Keppikerjäläiset on tuore oululainen yhtye, joka tarjoilee suomirockia dekadenssisella otteella. Uusin single ”Puistokemiaa” esittelee kyseistä musiikkia letkeällä poljennolla, joka virittää mainiosti kevään/kesän puistokeleihin!

3) Mercyside – My Dark Sin

Tummempaa sävyä Mercysiden uudelta EP:ltä Under the Silence

4) Esa Lehtonen – Taikuri

Siitä hassun hauskaa vappua musiikkia.

5) Hellblazers – Bed Made of Roses

Bed Made of Roses on psychobilly-yhtye Hellblazersin tuoreen ”Welcome to the Devil’s Room – albumin avausraita. Energisessä biisissä läskibasso juoksee eikä vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu!

6) Kolorado – Aika

Koloradon uutuus vie stadion-soundien myötä suurten kysymysten äärelle.

7) Aro – Jos

Aro on laulaja-lauluntekijä, muusikko ja ammattimurehtija, joka pyrkii musiikillaan avaamaan raskaita aiheita helpommin käsiteltävään ja tanssittavampaan muotoon. Aron sad discoksikin luonnehdittavat synthpop-biisit pyrkivät rikkomaan kotimaisen popin genrenormeja.

Aron toinen single ”Jos” kertoo menneisyydestä ja siitä irti päästämisestä. Kappale siivittää sanomansa nostalgiaa tihkuvilla saundeilla, sisäelimiä muljuttavalla bassolla sekä pintaa syvemmälle kurottavilla sanoituksilla.

8) Noora Kataja Trio – Niin Pop

Niin Pop haikailee menneen ihastuksen perään rempseän rytmikkäällä otteella.

9) Varjotarha – Kesytön sielu

Kesytön sielu kurkistaa keskelle ristiriitojen riepottelemaa ihmismieltä. Vuoropuhelun muodossa avautuva safiirisilmäisen tytön myrskyisä selviytymistarina esittelee Varjotarha studiokollektiivin melankolisen maailman tummempia sävyjä, jossa kuuluu kaikuja aina modernista elektropopista 90-luvun altrockiin saakka.

10) Polar Mania – Tohtori

Energinen suomidance-ralli humoristisella ja pikkuisen pikkutuhmalla tekstillä.

Emotion Zine ja VKB.fi

Osallistuminen

Viikon Kovin Biisi on kaikille avoin musiikkikilpailu, jossa musiikkikappaleet yli genrerajojen kilpailevat viikottaisen äänestystuloksen kärkisijasta. Voit äänestää tämän viikon ehdokkaita tykkäämällä biisin VKB-somejulkaisusta (Instagram ja Facebook).

Onnea kisailijoille!

Lähde Viikon Kovin Biisi -kilpailu

spot_img